Natrag
17.2.2019 04:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

EKSKLUZIVNO ‘Postoje dokazi da je Dujmović izbačen’

29.11.2013 @ 19:54 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Subotnja izborna skupština na kojoj će se (među jedinim kandidatom Valentinom Dujmovićem), birati prvi čovjek županijskog HNS-a neće proći glatko.

Naime, nakon što je u javnost izašla informacija kako je Dujmović izbačen iz stranke po prijavi iz Neretve, iz redova HNS-a to je  demantirano, no čini se kako stvari nisu tako crno bijele kako se čine.

Naime, dok iz HNS-a tvrde kako ''Središnji ured HNS-a nije zaprimio odluku Županijskog suda časti, a koja bi se ticala isključenja Valentina Dujmovića iz stranke'', duList je ekskluzivno stupio u kontakt s Slobodanom Volarevićem, po čijoj prijavi je županijski sud Dujmovića i izbacio.
Kako nam je posvjedočio sam Volarević, koji nam je otkrio i detalje presude, ''apsurdno je tvrditi kako odluka nije zaprimljena kada postoji potvrda o primitku preporučene pošiljke koja dokazuje kako je presuda suda časti uredno poslana i što je još važnije uredno zaprimljena od strane Središnjeg ureda HNS-a''.

– On je grubo prekršio članak 134. stavak dva Statuta HNS-a koji kaže se ''prilikom kandidiranja osobito vodi računa o primjeni načela dekumulacije dužnosnika''. On je to morao znati, a kada je predsjedništvo raspisalo izbore na županijskoj razini on je sebe stavio kao prvog HNS-ovog kandidata na toj listi. On je to napravio na način koji je jedinstven u Europi – telefonskim putem. U roku 24 sata sve je riješeno. On je sebi priskrbio više funkcija nego svi članovi HNS-a DNŽ. Funkcije unutar HNS-a, NO i slično – prepričava nam dijelove prijave sudu časti Slobodan Volarević u kojem on nadalje piše kako je ''Dujmović odgovoran za raskol u stranci zbog čega je stranka postigla debakl na prošlim izborima u dolini Neretve.''
Sukladno pravilniku o sudovima časti HNS, temeljem članka 9. stavka 5. sud časti je donio nekoliko odluka.

-Sud je isključio Dujmovića iz stranke trenutačno, no on je na to imao pravo žalbe središnjem sudu časti – kaže Volarević te dodaje kako se Dujmović na to nije očitovao niti žalio.

-On s ovim na sutrašnjoj skupštini jednostavno ne može biti kandidat – ogorčen je Volarević.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana