Peškafondo

Ekskluzivno! Ovo je inkriminirajuća fotka kojom ‘maše’ Dujmović

Ekskluzivno! Ovo je inkriminirajuća fotka kojom 'maše' Dujmović

Priča seže negdje pred kraj kampanje za lokalne izbore i puna je ‘navodno’. Baš tako ‘navodno’ pokušat ću je i prepričati. Navodno se ekipa lokalnih HaeNeSovaca, tada pred sam kraj prvog kruga dočepala nekakvih inkriminirajućih fotografija protivničkog, HaDeZeovog, kandidata za gradonačelnika Mata Frankovića. Razmišljali su i kombinirali što će s njima, da bi navodno, pred sam kraj drugog kruga, tiskali plakate. Očito nije bio cilj distribuirati te ‘inkriminirajuće’ fotke, već samo mahati s njima i prijetiti u stilu ‘imamo ih i pokopat ćemo te’. Čak će navodno upućeni posvjedočiti kako je i sam Andro Vlahušić slao esemesove Frankoviću kojim ga se ucjenjuje. No, nekako su se odlučili za ‘fer plej igru’ i pospremili fotke, za koje se zapravo niti ne zna postoje li i što uopće prikazuju.

Ova priča, koja ima i nastavak, uvelike podsjeća na 2009. godinu kada je glavnu ulogu u sličnoj roli imala tadašnja gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica koja je tada išla u utrku za svoj treći mandat. Netko se dočepao njenih golišavih ‘morskih’ fotki (na kojima se ruku na srce i nije nešto posebno imalo za vidjeti. Neš’ ti čuda velikoga vidjet ženu u toplesu) te ih u predizbornoj šutnji plasirao kao letak na dubrovačke ulice.

No vratimo se današnjici… Naveliko su počele isplutavati nepravilnosti o radu komunalne tvrtke Vodovod na čijem je čelu inače bio HaeNeSov kandidat za gradonačelnika Valentin Dujmović. Na vidjelo su izašli enormno visoki računi za uređenje konferencijske dvorane na Ombli. Koltrine su plaćene 330 tisuća kuna, kauč osam, a cijena za pipu (ne zna se još precizno koliko ih je) iznosi isto toliko. Sve je rađeno s ukusom i stilom, a poseban pečat daje vodeni slap koji još nije profunkcionirao (valjda je rađen prototip onog besmislenog na Ilijinoj glavici!). Cijena ‘projekta’ prava je sitnica. Na ‘salu’ je upucano 3,6 milijuna kuna! Sporno je što nedostaje oko pedesetak metara četvornih podnih obloga ilitiga pločica. Fakturirano i plaćeno je 120 ‘kvadrata’, a dostatno je bilo, te toliko i ‘montirano’ tek 70 ‘kvadrata. U javnost je izašao i fascinantan podatak o preko 200 tisuća kuna visokom iznosu godišnjeg ugovora isplaćenog jednom podobnom mediju koji zapošljava čak 2 i pol novinara.

I Dujmović se aktivirao. Trebao je obraniti svoju čast i reputaciju, a kako će bolje, nego vadeći asa iz rukava. Fotografije. One iste koje su tjednima ležale u škrabici na adresi Ćira Carića 3, u HaeNeSovim stranačkim prostorijama. Najavio je u pozivu za konferenciju objavu dosad neviđenih ‘fotografija iznenađenja’. Za vikend je, navodno, krenuo u novu akciju ucjena i pritisaka, sve kako u ponedjeljak, na drugoj pressici i obilasku dvorane za sastanke na Ombli koju je sazvalo novo čelništvo Vodovoda, ne bi bili izneseni detalji o raskalašenosti prethodnog direktora Vodovoda Valentina Dujmovića.

Naravno fotografije nije obznanio javnosti! Ne zato što je lijep, drag i pristojan, već zato što bi objavom osobnih fotografija gradonačelnika Grada Dubrovnika, ma kakve god one bile, doživio opće zgražanje javnosti, prezir i izopćenje. Dujmović je izostanak objave fotografija ‘opravdao’ kao moralno prosvjetljenje, a zapravo nije ništa drugo nego proziran, nedopustiv i krajnje degutantan čin zastrašivanja i nastavka ucjene. Isto kao čitav dubrovački kanalizacijski sustav, o kojem je sam Dujmović trebao voditi brigu, a nije. Znate već kako to dole loše izgleda… plutaju crijevni otpatci, izmeti svakojake vrste i tko zna koječega će još isplutati.

 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović