Grad

EKSKLUZIVNO Iza jet set ‘vjenčanja stoljeća’ poduzetnici grcaju u dugovima!

Hearst vjenčanje Dubrovnik

Nakon što se prvo tri mjeseca najavljivalo kao ‘vjenčanje godine’, obnova zavjeta multimilijunašice iz dinastije Hearst, Fabiole Baracase i bankara Jasona Beckmana u Dubrovniku početkom lipnja, okarakterizirano je kao reklama koja se ne može kupiti.

U rujanskom izdanju časopisa Vogue izašla je reportaža na tri stranice, a superlative na račun vjenčanja i Dubrovnika su premašivali jedino drugi superlativi na isti račun. No, kraljevsko vjenčanje iz snova nije prošlo bez svojih repova, a iza njega su ostali sasvim stvarni dugovi u kojim grcaju sasvim stvarni ljudi. Naime, tvrtka Četiri D d.o.o. iz Zagreba ostala je dužna brojnim podizvođačima, a iznosi dugova kako sada stvari stoje, penju se i do 500 tisuća kuna.

Brojni dužnici

Prema informacijama s kojima raspolaže DuList, tvrtka Četiri D bila je zadužena za operativu i logistiku na vjenčanju, no čini se kako je Denis Wohlfart novac koji je, kako tvrde podizvođači dobio od Amerikanaca, odlučio zadržati za sebe. Kako nam kažu naši izvori, lista dužnika je poduža, a među njima prednjače zagrebačke tvrtke Eldra, Sliško d.o.o., Inki Dinki, Pro Lux rasvjeta, a tu je i dubrovačka tvrtka Pro event. Iako su navedene tvrtke navodno daleko od gotovog popisa, DuList je sa svim njima stupio u kontakt. I svi su redom potvrdili kako im je to vjenčanje ostalo u gorkom sjećanju.

Koliki su iznosi dugova, što nam je na sve rekao prozvani Denis Wohlfart, kako se u sve to uklapa Andro Vlahušić, što je oštećeno u kući kulture u Dubrovniku, te kolika nepodmirena dugovanja su ostala prema  KMD-u od strane Amerikanaca pročitajte ekskluzivo u sutrašnjem tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist