Zanimljivosti

Eko-Omblići skupili 902,40 kuna za Udrugu slijepih!

Eko-Omblići skupili 902,40 kuna za Udrugu slijepih!

U hvalevrijednoj humanitarnoj božićnoj akciji Eko-Omblići su sakupili i odmah uplatili 902,40 kuna za Udrugu slijepih Dubrovnik.

Naime, u četvrtak ujutro ispred Sponze mladi Eko-Omblići obilježili Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica 19. prosinca. Ovaj dan proglašen je od UN još prije deset godina kako bi se skrenula pozornost na  štetnost plastičnih vrećica za okoliš i ljude. U ovoj eko-akciji priključio im se Upravni odjel za urbanizam, planiranje i zaštitu okoliša Dubrovnika.

Eko-Omblići su prodavali svoje božićne i novogodišnje čestitke, platnene torbe, lavandine jastučiće, suhe smokve i male kutijice oslikane salvetnom tehnikom, a sve u humanitarne svrhe: za Udrugu slijepih Dubrovnik. Ovo je već njihova tradicionalnu akcija pred blagdane pod nazivom „Ti si prijatelj moj, ja sam prijatelj tvoj!“.

– Upravni odjel za zaštitu okoliša Grada dijelio je platnene torbe, domaće naranče i krafene i pomogao našim mladim Eko-Omblićima u njihovo humanitarnoj akciji. Osim što su ukazivali  svojim sugrađanima na ekološku osviještenost upotrebom platnenih torbi , mladi ekoaktivisti su sakupli 902, 40 kn za Udrugu slijepih i odmah uplatili na njihov žiro-račun! – ističu iz Eko-Omblića, koji uz krilaticu „Dobro je činiti dobro!“ čestitaju svim građanima sretan Božić i Novu Godinu te podsjećaju na volontersku izreku:

„Rijetko nam se ukaže prilika za učiniti velika djela, ali zato imamo toliko prilika za učiniti mala djela!“

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist