Natrag
26.4.2019 10:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Eko-Omblići: Opet sječa zdravih stabala

24.3.2012 @ 13:19 Baldo Marunčić Aktualno
3;3

Podijelite:

Eko-Omblići poslali su eko apel komunalnim službama grada povodom sječe zdravog 50-godišnjeg rascvjetanog bajama na Montovjerni.

– Proteklih dana dobijamo uznemirene dojave naših sugrađana iz Ulice Alberta Hallera 1 (kod Hotela "Lero") kako su njihovi susjedi dva dana pred prvi dan proljeća posjekli zdravi 50-godišnji rascvjetani bajam-mjenduo jer im je smetao pogledu! Odmah smo se zaputili prema ekocidu i zgrozili se. Svud uokolo još razbacane rascvjetane grane od posječenog bajama – mjendula, a po panju se moglo dobro  vidjeti da je stablo bilo zdravo i da je prevalilo 50 godišta. Međutim, debla od mjendula nije bilo, sigurno je završilo u nečijem kaminu! – ističu u svom eko apelu mladi aktivisti Eko-Omblića.

Stablo je, prema izjavama susjeda, posječeno radi boljeg pogleda, kaže se u apelu Eko-Omblića koji završava konstatacijom kako sječa drveća u Gradu očito nije završila, čak i nakon izjave iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša kako će se ubuduće svaka stihijska sječa zelenila novčano kažnjavati.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana