Aktualno

Eko-Omblići: Opet sječa zdravih stabala

Eko-Omblići: Opet sječa zdravih stabala

Eko-Omblići poslali su eko apel komunalnim službama grada povodom sječe zdravog 50-godišnjeg rascvjetanog bajama na Montovjerni.

– Proteklih dana dobijamo uznemirene dojave naših sugrađana iz Ulice Alberta Hallera 1 (kod Hotela "Lero") kako su njihovi susjedi dva dana pred prvi dan proljeća posjekli zdravi 50-godišnji rascvjetani bajam-mjenduo jer im je smetao pogledu! Odmah smo se zaputili prema ekocidu i zgrozili se. Svud uokolo još razbacane rascvjetane grane od posječenog bajama – mjendula, a po panju se moglo dobro  vidjeti da je stablo bilo zdravo i da je prevalilo 50 godišta. Međutim, debla od mjendula nije bilo, sigurno je završilo u nečijem kaminu! – ističu u svom eko apelu mladi aktivisti Eko-Omblića.

Stablo je, prema izjavama susjeda, posječeno radi boljeg pogleda, kaže se u apelu Eko-Omblića koji završava konstatacijom kako sječa drveća u Gradu očito nije završila, čak i nakon izjave iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša kako će se ubuduće svaka stihijska sječa zelenila novčano kažnjavati.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist