Zanimljivosti

Eko-Omblići daruju dok Mokošani spavaju

4. Mali Festival cvijeća u organizaciji ekološke udruge djece Eko-Omblići Rijeke dubrovačke i  ekološke udruge mladih Zeleno Sunce iz Mokošice održan je prošlu subotu, 5.svibnja, u Eko parku Ombla u Mokošici.

Ovaj mali Festival cvijeća  održava se već četvrti put u okviru projekta  „Mokošica ne budi Trnoružica„ i uz Dane Sunca  pod motom “Neka cvijet do  cvijeta u Mokošici cvijeta!“.

– Bio  je predivan sunčan i topao dan i već u 8.30, uz pjesmu i glasnu muziku koji su probudili uspavanu Mokošicu, počelo je pristizati cvijeće svih boja iz Trogira, Župe , Grada, Rijeke dubrovačke. Eko-Omblići su se najviše veselili štićenicima Rehabilitacijskog centra Josipovac iz Župe dubrovačke i štićenicima udruge Rina Mašera iz Grada, jer se dobro poznaju budući da  već nekoliko godina lijepo surađujemo – kazala je Jadranka Šimunović, predsjednica udruge Eko-Omblići.

– Svi su donijeli svoje sadnice cvijeća  i povrća, na radost naših Mokošana koji su ih kupovali. Stigli su s cvijećem i OPG Perica iz Trogira, OPG Simatović iz Župe te naš Eko-Omblić Ante iz Gornjeg Obuljena koji je  donio 40  sadnica vinove loze-penjačice i dubrovačkih pomadora, a koje je sam razmnožio lozu i posijao pomadore.Bravo  Ante! – ističe Šimunović.

Da je bio veći odaziv Mokošana sigurno bi se više skupilo sredstava za bolesnu djecu od dijabetesa „Slatki život“, ali tako je to u Mokošici, za vikend svi negdje pođu, kaže Šimunović.

Od prodanih eterričnih ulja, cvijeća, suhih smokava, lavandinih vrećica i eko vrećica Eko-Omblići i Zeleno Sunce skupili su 432 kune, a Udruga Rina Mašera pridodala je 108 kuna od prodanog cvijeća, pa je ukupno prikupljeno 540 kuna.

Iz udruge Eko-Omblići zahvaljuju svim pokroviteljima i već najavljuju peto izdanje Malog festivala cvijeća dogodine.

Pročitajte još

POSVETIO SE VRTU I RUŽIČNJAKU Don Robert Ćibarić sport zamijenio poljoprivredom

Dulist

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist