Natrag
20.3.2019 00:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Eko-Omblići daruju dok Mokošani spavaju

9.5.2012 @ 14:38 Baldo Marunčić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

4. Mali Festival cvijeća u organizaciji ekološke udruge djece Eko-Omblići Rijeke dubrovačke i  ekološke udruge mladih Zeleno Sunce iz Mokošice održan je prošlu subotu, 5.svibnja, u Eko parku Ombla u Mokošici.

Ovaj mali Festival cvijeća  održava se već četvrti put u okviru projekta  „Mokošica ne budi Trnoružica„ i uz Dane Sunca  pod motom “Neka cvijet do  cvijeta u Mokošici cvijeta!“.

– Bio  je predivan sunčan i topao dan i već u 8.30, uz pjesmu i glasnu muziku koji su probudili uspavanu Mokošicu, počelo je pristizati cvijeće svih boja iz Trogira, Župe , Grada, Rijeke dubrovačke. Eko-Omblići su se najviše veselili štićenicima Rehabilitacijskog centra Josipovac iz Župe dubrovačke i štićenicima udruge Rina Mašera iz Grada, jer se dobro poznaju budući da  već nekoliko godina lijepo surađujemo – kazala je Jadranka Šimunović, predsjednica udruge Eko-Omblići.

– Svi su donijeli svoje sadnice cvijeća  i povrća, na radost naših Mokošana koji su ih kupovali. Stigli su s cvijećem i OPG Perica iz Trogira, OPG Simatović iz Župe te naš Eko-Omblić Ante iz Gornjeg Obuljena koji je  donio 40  sadnica vinove loze-penjačice i dubrovačkih pomadora, a koje je sam razmnožio lozu i posijao pomadore.Bravo  Ante! – ističe Šimunović.

Da je bio veći odaziv Mokošana sigurno bi se više skupilo sredstava za bolesnu djecu od dijabetesa „Slatki život“, ali tako je to u Mokošici, za vikend svi negdje pođu, kaže Šimunović.

Od prodanih eterričnih ulja, cvijeća, suhih smokava, lavandinih vrećica i eko vrećica Eko-Omblići i Zeleno Sunce skupili su 432 kune, a Udruga Rina Mašera pridodala je 108 kuna od prodanog cvijeća, pa je ukupno prikupljeno 540 kuna.

Iz udruge Eko-Omblići zahvaljuju svim pokroviteljima i već najavljuju peto izdanje Malog festivala cvijeća dogodine.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana