Natrag
9.12.2018 20:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ekološke udruge bojkotirat će sastanak s HEP-om

24.3.2013 @ 13:24 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Ekološke udruge  Rijeke dubrovačke  će bojkotirati sutrašnji (25.  03.2013 u 12 sati u dvorani Hotela Lera ) sastanak HEP-a o Predstavljanju plana upravljanja bioraznolikošću područja HE Ombla i ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu. Sastanak je najavljen u 12 sati u Hotelu Lero.

 
– Naše ekološke udruge okupljene u Zeleni forum Rijeke dubrovačke su odlučile da ne dolaze na sutrašnje Predstavljanje Plana upravljanja bioraznolikošću područja HE Ombla i ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu na koje su pozvane prije nekoliko dana! Zaista nam je dosta „ispirranja mozga“ što nam ga HEP posljednjih godina priređuje, predstavaljajući nam štetni, rizični, neekološki i neisplativi projekt HE Ombla, a što su to mnogi znanstvenici potvrdili.Osim toga, ovaj strogo zaštićeni prostor od izvorišta Omble do Viline špilje je  zbog stotina zaštićenih endemskih vrsta uvršten u nacionalnu ekološku mrežu, a uskoro će biti i u europskoj ekološkoj mreži Natura 2000. I sam se Ministar zaštite okoliša i prirode RH Mihael Zmajlović  protivi ovom viskoroizičnom projektu  te je izjavio  prije 7 dana:„Dakle u toj studiji je navedeno vrlo jasno da-kada bi se zahvat provodio, odnosno kada bi se HE Ombla gradila po postojećoj projektnoj dokumntaciji-onda je nedvojbeno da će ona dovesti do uništavanja dijela ekološke mreže i da ta projektna dokumentacija, postojeća, koja je iz kraja 90-ih godina,nije usklađena s europskim direktivama –europskom Direktivom o  staništama !“-poručuje Jadranka Šimunović.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana