Aktualno

Ekološke udruge bojkotirat će sastanak s HEP-om

Ekološke udruge  Rijeke dubrovačke  će bojkotirati sutrašnji (25.  03.2013 u 12 sati u dvorani Hotela Lera ) sastanak HEP-a o Predstavljanju plana upravljanja bioraznolikošću područja HE Ombla i ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu. Sastanak je najavljen u 12 sati u Hotelu Lero.

 
– Naše ekološke udruge okupljene u Zeleni forum Rijeke dubrovačke su odlučile da ne dolaze na sutrašnje Predstavljanje Plana upravljanja bioraznolikošću područja HE Ombla i ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu na koje su pozvane prije nekoliko dana! Zaista nam je dosta „ispirranja mozga“ što nam ga HEP posljednjih godina priređuje, predstavaljajući nam štetni, rizični, neekološki i neisplativi projekt HE Ombla, a što su to mnogi znanstvenici potvrdili.Osim toga, ovaj strogo zaštićeni prostor od izvorišta Omble do Viline špilje je  zbog stotina zaštićenih endemskih vrsta uvršten u nacionalnu ekološku mrežu, a uskoro će biti i u europskoj ekološkoj mreži Natura 2000. I sam se Ministar zaštite okoliša i prirode RH Mihael Zmajlović  protivi ovom viskoroizičnom projektu  te je izjavio  prije 7 dana:„Dakle u toj studiji je navedeno vrlo jasno da-kada bi se zahvat provodio, odnosno kada bi se HE Ombla gradila po postojećoj projektnoj dokumntaciji-onda je nedvojbeno da će ona dovesti do uništavanja dijela ekološke mreže i da ta projektna dokumentacija, postojeća, koja je iz kraja 90-ih godina,nije usklađena s europskim direktivama –europskom Direktivom o  staništama !“-poručuje Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

Ministarstvo turizma potvrdilo imenovanje Ane Hrnić za direktoricu TZ-a

Dulist

OD 27. SRPNJA Air Baltic uvodi letove na liniji Riga-Dubrovnik dva puta tjedno

Dulist

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija