Natrag
16.2.2019 00:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Eko park Ombla sedmi put na meti vandala

7.3.2012 @ 17:04 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Eko par Ombla u Mokošici sedmi je put na meti vandala. Kako javljaju iz Zelenog foruma Rijeke dubrovačke novi 'napad' vandala dogodio se ovih dana

i to nakon što su djelatnici Vrtlara, na zamolbu ekologa, orezali i sredili cijeli Eko park Ombla, a u tome su im malo pomogli i Eko-Omblići.

Razbijena je vrijedna kamena skulptura sredozemne medvjedice, koja kako javlja Jadranka Šimunović, košta 4,000, a ručni je rad kamenoklesara iz Komiže. Iz postolja je iščupana i oštećena vrijedna kamenica – pojilište za ptice, poklon – ručni rad kamenoklesara iz Slanoga, te je slomljena drvena kućica za ptice, poklon Danice Casagrande.

– Slomljen je i drveni slavoluk, drveno mobile, drvene klupe oko fontane, a eko ljuljačke su oštećene i rasklimane. Pored toga kradu nam alat, cvijeće, stabla čupaju, a odnijeli su nam i stablo, potomak Gupčeve lipe, koju smo lani posadili i dobili iz G. Stubice. Da sve bude još žalosnije, neki dan kada smo šetali prema Močiljskoj špilji, kod izvora Tundrače iznad Stare Mokošice (gdje smo 2003. i ponovo 2006. stavili kamenu ploču Voda – izvor života ) vidjeli smo da je kamena ploča drugi put slomljena, a eko poruka gotovo izbrisana od silnih udaraca – ističe u apelu Jadranka Šimunović, dodajući kako su na uviđaj izašli djelatnici PU dubrovačko-neretvanske, ali do danas nije stiglo nikakvo izvješće.

– Zašto to rade, pitamo se, gdje su komunalne institucije Grada i ostale obrazovne institucije kada zaista i Eko parkom Ombla i Eko centrom Zeleno Sunce i očuvanjem izvora pitke vode – Tundrača želimo uljepšati našu Mokošicu i kvalitetu života djece i mladi u njoj! – zaključila je u dopisu medijima Jadranka Šimunović.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana