Vaše vijesti

EKO OMBLIĆI Zašto se događa bezdušna sječa stabala?

EKO OMBLIĆI Zašto se događa bezdušna sječa stabala?

Ovih dana nastavila se bezdušna sječa vrijednih brijestova na stanici Lapad. Dosad su od sedam brijestova posjekli četiri. Hoće li posjeći i preostala tri brijesta, pitamo se zajedno s našim sugrađanima koji nas već dva dana uznemireno zovu na naš Zeleni telefon Eko Fon?

Poruka je, naravno, ovo Eko Omblića. Evo što su nam još zapisali…

Dok smo jutros bili u našoj već šestoj Eko patroli ove godine prišlo nam je nekoliko naših sugrađana i požalilo se kako se u našem Gradu zadnjih desetljeća ne cijene stabla ni mediteransko zelenilo nego je bitno sve staviti u beton aludirajući i na prostor ispod Vila Palme gdje se sijeku svako malo zdravi dubovi kako bi se tu uskoro gradila rezidencijalna zgrada! Prema dojavam građana na naš Zeleni telefon Eko Fon na prostoru iza nove stanice Lapad i preko puta RK Minčete niknuti će novi neboder!

Eto malo po malo Grad nam se pretvara u betonski Grad. Dovoljno je samo pogledati što se učinilo od nekada lijepe ulice brijestova na ex. stanici Lapad!

Komunalne i hortikulturne službe Grada gdje ste…? Što ne reagirate? Ovo naš mediteranski Dubrovnik ne zaslužuje, da mu se svako malo sijeku mediteranska vrijedna stabla. Ionako je ostao bez stotine palmi koje su se nečijom nebrigom (uvozile su zaražene palme palminom pipom iz inozemnih zemalja za hotele uz jadransku obalu i otoke) razboljele i usahle!

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist