Grad

Eko omblići pozivaju na mirni prosvjed protiv place u Mokošici

Eko omblići pozivaju na mirni prosvjed protiv place u Mokošici

Eko aktivisti Mokošice pod vodstvom Jadranke Šimunović pozivaju svu djecu i mlade ovog naselja na miran prosvjed koji će se održati u nedjelju u 11.15 sati kod popularnog okupljališta na Kiss-u u Mokošici koje se uskoro želi pretvoriti u tržnicu, ribarnicu i prostor za ugostiteljske sadržaje.

– Na ovom popularnom dječjem okupljalištu kako ga zovu na Kiss-u u N. Mokošici ispod 4 košćele su se odgojile već generacije djece (od 1989.). Tu se održavali malonogometni turniri, neki mali Mokošani su prvi put tu prohodali… I naše ekološke udruge već godinama organiziraju tu ljetne eko-kreativne radionice jer je zgodno mjesto, prostrano i u hladu krošnji košćela.

U Novoj Mokošici postoji dosta slobodnih prostora koji se mogu prenamjeniti u tržnicu i ribarnicu jer ovdje na Kiss-u je već početkom ’90-ih godina bila tržnica, ali nikada nije saživjela! Osim toga oduzimati djeci omiljene prostore i to uzmeđu zgrada odakle mame dok kuhaju i pospremaju kuću svaki čas s prozora ili lođa pogledavaju što im djeca rade je prestrašno! Stoga poručujemo: djeca su naša velika radost i sreća i omogućimo im što više dječjih igrališta i okupljališta! – poručuje Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist