Grad

EKO OMBLIĆI PORUČILI GRADSKIM SLUŽBAMA Nije Kiss za placu, nego za djecu!

EKO OMBLIĆI PORUČILI GRADSKIM SLUŽBAMA Nije Kiss za placu, nego za djecu!

Mladi eko aktivisti Mokošice pod vodstvom Jadranke Šimunović danas su održali mirni prosvjed kraj popularnog okupljališta na Kissu u Mokošici koje se uskoro želi pretvoriti u tržnicu, ribarnicu i prostor za ugostiteljske sadržaje.

– Na ovom popularnom dječjem okupljalištu kako ga zovu na Kissu u N. Mokošici ispod 4 košćele su se odgojile već generacije djece (od 1989.). Tu se održavali malonogometni turniri, neki mali Mokošani su prvi put tu prohodali… I naše ekološke udruge već godinama organiziraju tu ljetne eko-kreativne radionice jer je zgodno mjesto, prostrano i u hladu krošnji košćela.

U Novoj Mokošici postoji dosta slobodnih prostora koji se mogu prenamjeniti u tržnicu i ribarnicu jer ovdje na Kissu je već početkom ’90-ih godina bila tržnica, ali nikada nije saživjela! Osim toga oduzimati djeci omiljene prostore i to uzmeđu zgrada odakle mame dok kuhaju i pospremaju kuću svaki čas s prozora ili lođa pogledavaju što im djeca rade je prestrašno! Stoga poručujemo: djeca su naša velika radost i sreća i omogućimo im što više dječjih igrališta i okupljališta! – poručili su mladi Mokošani.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović