Natrag
20.4.2019 22:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

EKO OMBLIĆI PORUČILI GRADSKIM SLUŽBAMA Nije Kiss za placu, nego za djecu!

9.8.2015 @ 18:45 Dulist Grad
10;10

Podijelite:

Mladi eko aktivisti Mokošice pod vodstvom Jadranke Šimunović danas su održali mirni prosvjed kraj popularnog okupljališta na Kissu u Mokošici koje se uskoro želi pretvoriti u tržnicu, ribarnicu i prostor za ugostiteljske sadržaje.

– Na ovom popularnom dječjem okupljalištu kako ga zovu na Kissu u N. Mokošici ispod 4 košćele su se odgojile već generacije djece (od 1989.). Tu se održavali malonogometni turniri, neki mali Mokošani su prvi put tu prohodali… I naše ekološke udruge već godinama organiziraju tu ljetne eko-kreativne radionice jer je zgodno mjesto, prostrano i u hladu krošnji košćela.

U Novoj Mokošici postoji dosta slobodnih prostora koji se mogu prenamjeniti u tržnicu i ribarnicu jer ovdje na Kissu je već početkom ’90-ih godina bila tržnica, ali nikada nije saživjela! Osim toga oduzimati djeci omiljene prostore i to uzmeđu zgrada odakle mame dok kuhaju i pospremaju kuću svaki čas s prozora ili lođa pogledavaju što im djeca rade je prestrašno! Stoga poručujemo: djeca su naša velika radost i sreća i omogućimo im što više dječjih igrališta i okupljališta! – poručili su mladi Mokošani.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana