Natrag
16.2.2019 20:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

EKO OMBLIĆI: Kamionima devastiraju izletnički put u Šumetu!

6.1.2016 @ 9:12 Dulist Grad
4;4

Podijelite:

Iz Eko centra Zeleno sunce poslali su dopis medijima u kojima ističu kako su obavijesti Ministarstvo zaštite okoliša o devastaciji požarnog puta za Rijeku dubrovačku, koji je ujedno panoramsko-izletnički put na Šumetu.

‘Nasipa se i uništava i zatrpava strateški požarni put za Rijeku dubrovačku i Dubrovnik (te kanal za oborinsku odvodnju) koji je ujedno panoramsko- izletnički put na Šumetu.

Ovih dana smo dobili nekoliko dojava na naš Zeleni telefon Eko Fon od mještana Rijeke dubrovačke kako se na predjelu Šumeta uništava i zatrpava glavni strateški požarni put za Rijeku dubrovačku i Dubrovnik koji je ujedno i prelijepi panoramsko- izletnički put za zaljubljenike prirode. Isto tako se uz sve to zatrpava glavni oborinski kanal Rijeke dubrovačke. Napominjemo da se sve ovo odvija u zaštićenom krajoliku Rijeke dubrovačke !
Bili smo danas u našoj prvoj Eko patroli ove godine i uvjerili se u točnost navoda i dojava mještana Rijeke dubrovačke. Dok smo bili u eko patroli, kamioni sa ‘MA’ registracijama donosili su šut i kamen i istresali ga poviše kapitalnog požarnog puta što je nedopustivo. Inače zaštićena Rijeka dubrovačka posljednjih desetak godina postaje sve više veliko divlje odlagalište šuta, zemlje , smeća, glomaznog otpada što se može vidjeti ako prošetate po njoj!

Molimo Vas da najhitnije reagirate i zaustaviti aktualnu devastaciju strateškog požarnog puta za Rijeku dubrovačku i Dubrovnik na Šumetu kao i panoramsko izletničkog puta za ljubitelje čiste prirode”, poručili su Eko Omblići.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana