Vaše vijesti

EKO OMBLIĆI ‘Gdje su komunalni redari u Mokošici?’

EKO OMBLIĆI 'Gdje su komunalni redari u Mokošici?'

Zatrpali su zeleni otok u Mokošici u Ulici između dolaca kod velikog rogača, odbačenim kućnim otpadom iz wc-a… Umjesto da su ga odnijeli na obližnje reciklažno dvorište – napisali su u svom pismu Eko Omblići povodom brojnih žalbi ogorčenih Mokošana ovom situacijom.

– Građani nam se žale kako su vidjeli da taj odbačeni kućni otpad dolazi sa 4. kata stana koji se renovira u zgradi (R3 ulaz 175) u Ulici Marina Kneževića 6 te da su prijavili domoupravitelju – napisali su i dodali kako su odmah pošli u 19. Eko patrolu ove godine i uvjerili se u točnost dojava naših sugrađana.

– Wc školjka, bojler, toaletni ormarići, ogledalo i ostali dijelovi wc-a bili su nemarno odloženi oko zelenog otoka iako je reciklažno dvorište daleko samo pet minuta autom ili 15 minuta pješice! Sada će ovi ‘eksponati’ stajati danima uz zeleni otok i ulicu i činiti ružnu sliku Mokošice – rekli su i zapitali se ‘gdje su komunalni redari u Mokošici’.

– Pitamo se zajedno s našim sugrađanima koji bi trebali šetati i kontrolirati i kažnjavati ovakve slučajeve (uz to imaju i kamere) s obzirom da ovo nije prvi put u Mokošici da se ovako jednostavno odbaci stari kućni otpad kod zelenog otoka ili spremnika za komunalni otpad – istaknuli su i dodali kako mole ‘komunalne službe Grada i Mokošice da odmah ispitaju ovaj najnoviji slučaj nepropisnog odlaganja starog kućnog otpada’ i o tome ih pismeno izvjeste.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist