Grad

EKO, EKO / ZELENA I PLAVA ČISTKA Kakva akcija u Portu, nije samo more za čistit’!

Od ranih jutarnjih sati ove subote uređuje se okoliš na sve strane! Krenula je Zelena i Plava Čistka 2018., hvalevrijedna inicijativa u kojoj sudjeluju svi koji žele biti dio ‘zelene’ promjene u svijetu.

Pod motom ‘WORLD CLEANUP DAY: Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.’, akciju je organizirao Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, u suradnji s Javnom ustanovom Rezervat Lokrum i njihovim partnerima, Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Eko Centrom Zeleno Sunce, udrugom DART, Hrvatskim planinarskim društvom Dubrovnik, udrugom Green Sea Safari Dubrovnik, udrugom Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA, Čistoćom Dubrovnik te tvrtkom Cian.

U akciju su uključeni i djelatnici Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te ostali brojni vanjski suradnici, partneri i lokalni stanovnici. Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije za ovu akciju darovalo je vrećice za prikupljanje otpada.

Program održavanja akcije u cijelosti možete pronaći ovdje, a mi smo se jutros zaputili u Porat, gdje su Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota od devet ura bili na nogama i spremno čistili.

Pročitajte još

NEPROPISNO POSTAVLJENI BANKOMATI Komunalci izdali sedam kazni od 10 tisuća kuna

Dulist

‘INSTANT SOBA’ I mreža je dovoljna za odmor u Dubrovniku

Dulist

U dva mjeseca Gradom prošetala jedna Hrvatska

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija