Grad

EKO, EKO / ZELENA I PLAVA ČISTKA Kakva akcija u Portu, nije samo more za čistit’!

EKO, EKO / ZELENA I PLAVA ČISTKA Kakva akcija u Portu, nije samo more za čistit'!

Od ranih jutarnjih sati ove subote uređuje se okoliš na sve strane! Krenula je Zelena i Plava Čistka 2018., hvalevrijedna inicijativa u kojoj sudjeluju svi koji žele biti dio ‘zelene’ promjene u svijetu.

Pod motom ‘WORLD CLEANUP DAY: Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.’, akciju je organizirao Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, u suradnji s Javnom ustanovom Rezervat Lokrum i njihovim partnerima, Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Eko Centrom Zeleno Sunce, udrugom DART, Hrvatskim planinarskim društvom Dubrovnik, udrugom Green Sea Safari Dubrovnik, udrugom Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA, Čistoćom Dubrovnik te tvrtkom Cian.

U akciju su uključeni i djelatnici Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te ostali brojni vanjski suradnici, partneri i lokalni stanovnici. Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije za ovu akciju darovalo je vrećice za prikupljanje otpada.

Program održavanja akcije u cijelosti možete pronaći ovdje, a mi smo se jutros zaputili u Porat, gdje su Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota od devet ura bili na nogama i spremno čistili.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist