Vaše vijesti

EKO APEL Kakav se to smrad širi Rijekom dubrovačkom?!

EKO APEL Kakav se to smrad širi Rijekom dubrovačkom?!

Eko Omblići i Eko centar Zeleno sunce uputili su otvoreni eko apel odgovornim  Komunalnim institucijama Grada koje brinu o čistoći rijeke Omble, kojeg prenosimo.

Smrad od fekalija širi se Rijekom dubrovačkom… Poruke su koje proteklih dana dobijamo  od  mještana Rijeke dubrovačke preko našeg Zelenog telefona Eko fona o2o/453-850.

Mještani su uznemireni, kažu da je rijeka  Ombla na pojedinim mjestima žuta, a užasan smrad na ove nenormalne vrućine posebno na području Mokošice na moru, Sustjepana i ispod naselja Nove Mokošice čine svoje… Ne može se disati! Isto tako, mještani bi se okupali  ali se boje kakve zaraze, posebno za djecu.

Obratili smo se  prije četiri dana ispred naših ekoloških udruga Centru 112, koji su nam rekli da su već imali pritužbi građana u svezi fekalija u Ombli te da su obavjestili Lučku kapetaniju Dubrovnik.

Pitali smo telefonom za mišljenje i Mata Frankovića, direktora ACI Marine Dubrovnik i predsjednika GV vijeća Grada, koji nam je rekao da i on primjećuje da se ovih dana naša Ombla promijenila, te da osjeti odmah kod Sutjepana u svom autu nesnosan smrad miris fekalija.

Evo jučer  su  nam se opet žalili preko Zelenog telefona mještani koji žive uz rijeku Omblu (ispod naselja Nova Mokošica i odašiljača )se kako je rijeka Ombla žuta i kako se osjeća nesnosan vonj fekalija! Kažu nam – ‘sve živo smo zvali u Gradu a svatko govcori da nije u njihovoj domeni’,  znači  uvijek  je  kod nas prisutan onaj uvriježeni syndrom ‘ping-pong’!

To što nam se fekalije prelijevaju po rijeci Ombli nije nažalost ništa novo, svake godine se to dogodi par puta. Iako je rijeka Ombla u strogo zaštićenom krajoliku, izgleda to komunalne i druge  odgovorne  institucije za njezinu zaštitu vrlo malo brinu… Da je sreća brinuli bi jako jer imati rijeku kakva je Ombla je neproocijenjivo bogatstvo.

Stoga molimo odgovorne komunalne službe Grada koje brinu o čistoći naše Rijeke da odmah reagiraju!

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist