Natrag
21.2.2019 02:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Eko aktivisti zgroženi sječom stabala

5.3.2013 @ 19:52 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Eko omblići i njihova predsjednica Jadranka Šimunović uputili su eko apel komunalnim službama Grada zbog sječe stabala diljem grada.

– Ako se nastavi ova sječa stabala po Grada neće nam trebati ni obećani registar stabala. Jesu li se ove učestale sječe stabala po Gradu zadnjih dana otele kontroli? – pita Jadranka Šimunović, koja preko zelene linije Eko fon zadnjih dana prima pozive uznemirenih sugrađana.

– Siječe se i uništava zelenilo u blizini Crkve sv. Križa u Gružu, zatim kod Robne kuće Srđ i na Batali. Evo i jutros su posječena dva zdrava 60-godišnja bora malo prije parkirališta RK Srđ. Kod mesnice, pekare i kafića. Uz posječene borove uništen je i zeleni otočić s lijepom zelenom travom i nedavno posađenim maćuhicama. Sjeku se vrijedna stabla ponovo od danas na Batali (prošli tjedan smo javno reagirali komunalnim službama Grada, ali izgleda uzalud), a onaj mali parkić kod Sv. Križa sada otužno izgleda s potkopanim palmama (pitanje je hoće li uopće nakon ovog potkopavanja uopće i preživjeti) i uništenim, do sada lijepo njegovanim, mediteranskim raslinjem – piše u apelu Šimunović, dodavši kako su se danas eko aktivisti, u svojoj 4. patroli ove godine, zgrozili.

– Zbog ovog najnovijeg ekocida građani su nam odmah prišli i požalili se kako su saznali da sutra sjeku preostalih 5 borova, a sve radi proširenja ceste. Gdje su komunalne službe Grada da ovu bezdušnu sječu stabala zaustave… Ako se ovako nastavi neće nam ni trebati obećani registar stabala!- navodi se u eko apelu, a aktivisti na čelu s Jadrankom Šimunović pozivaju sve ekološke udruge Grada i ekološki osviještene sugrađane da im se priključe u srijedu, 6. ožujka u 9,30 sati u Gružu na gradilištu kod parka kako bi očuvali preostale borove te poslali glasni eko apel za veću brigu o stablima našega Grada.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana