Zanimljivosti

Eko akcija sadnje ljekovitog i dalmatinskog bilja

Uz Tjedan zaštite prirode u Hrvatskoj, Eko Omblići i Eko Centar Zeleno Sunce poslali su Eko poruku svim ekoaktivistima, koju prenosimo u cijelosti.

"Pod motom  „Zajedno za zeleniji i čistiji Planet“ u okviru Tjedna zaštite prirode Hrvatske, ovu subotu  imat ćemo malu eko akciju sađenja ljekovitog i dalmatinskog bilja, pituravanja i uređenja našeg Eko parka Ombla i obližnjih dječjih igrališta.
Stoga, dragi svi, dođite veselo u naš Eko park Ombla u Mokošici u subotu 25.svibnja, u 10.30, kako bismo prionuli poslu, sadili sadnice ljekovitog  i dalmatinkog bilja(ruzmarina, lavande, nevena i jorgovana ), zatim pituravali obližnja dječja igrališta, te ih sve  detaljno očistili i uredili.
Nakon eko akcije čekaju vas u našem Eko centru domaće  tople palačinke s čokoladom i džemom od domaćih naranača.
Završetak eko akcije je oko 12.30 kada ćemo poslati glasni eko apel za veću brigu i očuvanje biološke raznolikosti  Hrvatske i cijelog Planeta, posebno  zaštićenih područja Dubrovnika i okolice, kao što su  Rezervat Lokrum, izvorište rijeke Omble i cijele  Rijeke dubrovačke, Mala i velika Petka, te posljednje zaštićene dubove šuma na Srđu po kojima je naš Grad i dobio ime.
Dobrodošli svi kada ćemo se dogovoriti za naš slijedeći ekološko edukativni izlet prema nama dragim Elafitima!"
 

Pročitajte još

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

‘Dubrovnik – tamo gdje je srce’: Paljetkovi stihovi inspiracija nove online kampanje TZ-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija