Natrag
21.2.2019 21:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Eko akcija sadnje ljekovitog i dalmatinskog bilja

24.5.2013 @ 13:44 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Uz Tjedan zaštite prirode u Hrvatskoj, Eko Omblići i Eko Centar Zeleno Sunce poslali su Eko poruku svim ekoaktivistima, koju prenosimo u cijelosti.

"Pod motom  „Zajedno za zeleniji i čistiji Planet“ u okviru Tjedna zaštite prirode Hrvatske, ovu subotu  imat ćemo malu eko akciju sađenja ljekovitog i dalmatinskog bilja, pituravanja i uređenja našeg Eko parka Ombla i obližnjih dječjih igrališta.
Stoga, dragi svi, dođite veselo u naš Eko park Ombla u Mokošici u subotu 25.svibnja, u 10.30, kako bismo prionuli poslu, sadili sadnice ljekovitog  i dalmatinkog bilja(ruzmarina, lavande, nevena i jorgovana ), zatim pituravali obližnja dječja igrališta, te ih sve  detaljno očistili i uredili.
Nakon eko akcije čekaju vas u našem Eko centru domaće  tople palačinke s čokoladom i džemom od domaćih naranača.
Završetak eko akcije je oko 12.30 kada ćemo poslati glasni eko apel za veću brigu i očuvanje biološke raznolikosti  Hrvatske i cijelog Planeta, posebno  zaštićenih područja Dubrovnika i okolice, kao što su  Rezervat Lokrum, izvorište rijeke Omble i cijele  Rijeke dubrovačke, Mala i velika Petka, te posljednje zaštićene dubove šuma na Srđu po kojima je naš Grad i dobio ime.
Dobrodošli svi kada ćemo se dogovoriti za naš slijedeći ekološko edukativni izlet prema nama dragim Elafitima!"
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana