Zanimljivosti

Eko akcija sadnje ljekovitog i dalmatinskog bilja

Eko akcija sadnje ljekovitog i dalmatinskog bilja

Uz Tjedan zaštite prirode u Hrvatskoj, Eko Omblići i Eko Centar Zeleno Sunce poslali su Eko poruku svim ekoaktivistima, koju prenosimo u cijelosti.

"Pod motom  „Zajedno za zeleniji i čistiji Planet“ u okviru Tjedna zaštite prirode Hrvatske, ovu subotu  imat ćemo malu eko akciju sađenja ljekovitog i dalmatinskog bilja, pituravanja i uređenja našeg Eko parka Ombla i obližnjih dječjih igrališta.
Stoga, dragi svi, dođite veselo u naš Eko park Ombla u Mokošici u subotu 25.svibnja, u 10.30, kako bismo prionuli poslu, sadili sadnice ljekovitog  i dalmatinkog bilja(ruzmarina, lavande, nevena i jorgovana ), zatim pituravali obližnja dječja igrališta, te ih sve  detaljno očistili i uredili.
Nakon eko akcije čekaju vas u našem Eko centru domaće  tople palačinke s čokoladom i džemom od domaćih naranača.
Završetak eko akcije je oko 12.30 kada ćemo poslati glasni eko apel za veću brigu i očuvanje biološke raznolikosti  Hrvatske i cijelog Planeta, posebno  zaštićenih područja Dubrovnika i okolice, kao što su  Rezervat Lokrum, izvorište rijeke Omble i cijele  Rijeke dubrovačke, Mala i velika Petka, te posljednje zaštićene dubove šuma na Srđu po kojima je naš Grad i dobio ime.
Dobrodošli svi kada ćemo se dogovoriti za naš slijedeći ekološko edukativni izlet prema nama dragim Elafitima!"
 

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist