Aktualno

EKO AKCIJA Evo što su sve ronioci pronašli u podmorju Solituda

EKO AKCIJA Evo što su sve ronioci pronašli u podmorju Solituda

Ronilački klub Dubrovnik odradio je još jednu u nizu eko akcija pod nazivom EKO Solitudo. 20 ronioca je bilo pod morem i 10 – ak na kopnu kao podrška. Izvadilo se raznovrsnog otpada od automobilskih guma, boca raznorazne plastike stakla I drugog otpada koji ne priliči morskom dnu. Eko akcije koje odrađuje RK Dubrovnik održavaju se uz potporu Turističke zajednice, Valamar Rivijere i gradskih kotareva gdje se akcije održavaju. Iz RK Dubrovnik posebno ističu Čistoću koja im uvijek svesrdno pomaže kada je potrebno.

Uz eko akciju predstavljen je i novi gumenjak ronilačkog kluba. Gumenjak je nabavljen uz pomoć sponzora i vlastitih sredstava kluba. Gumenjak je dug 7,5m s 250 ks Suzuki motorom, a koristit će se za klupske aktivnosti kao i za spašavanje i traganje na moru.

-Klub se godinama odaziva kad je potrebno HGSS-u, Kapetaniji, policiji, vatrogascima te su se u tim akcijama koristila plovila članova kluba kojima zahvaljujemo na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći. Moramo istaknuti da su članovi kluba pripadnici postrojbi Civilne zaštite za traganje i spašavanje i to u gradskoj, županijskoj  i državnoj postrojbi – ističu iz Ronilačkog kluba Solitudo.

Foto: Ronilački klub Dubrovnik

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist