Sport

EKIPA ‘KOKOTA’ RAZOČARANA ‘Oštećeni smo odlukom organizatora Divlje lige’

Ekipa ‘Kokoti’ uputili su priopćenje u kojem su reagirali na današnju odluku Organizacijskog odbora Divlje lige kojom je protiv članova ove ekipe pokrenut disciplinski postupak, a zbog toga što je jučerašnja utakmica prekinuta jer je jedan od igrača gađao suca. Njihovo priopćenje i reakciju na diskvalifikaciju Kokota ‘zbog neprimjerenog ponašanja igrača’ prenosimo u cijelosti.

-Danas 21. kolovoza 2019. na službenim stranicama Divlje lige, kao i na dvama dubrovačkim portalima moglo se pročitati da je tim Divlje lige pod nazivom Kokoti diskvalificiran zbog neprimjerenog ponašanja člana Kokota. U timu Kokoti zavladala je nevjerica i razočarenje što nas je potaklo da se obratimo javnosti. Događaj, koji se potencira kao uzrok prekida utakmice, nije trebao biti presudan i nije trebalo prekinuti utakmicu jednu i pol minutu prije kraja kako bi se saznao tko je finalist.

Leo Kusturica, prijavljen po službenom zapisniku kao pomoćni trener Kokota, vršio je pritisak na suca, nakon što je dosuđen četverac za protivničku ekipu Kamen mali, i pritom je bacio kapicu na suca koja se nalazila na papuči barke. Neosporan je ispad pomoćnog trenera i u takvim situacijama treba se dosuditi crveni karton pomoćnom treneru. Međutim, to nikako ne bi trebao biti razlog za prekidanje utakmice 1 minutu i 30 sekundi prije kraja četvrte četvrtine. Ovo je poznato svima koji poznaju vaterpolska pravila, a objavljena su na F.I.N.A vaterpolo pravila.

Zanimljivo je i to kako igrači Kamena malog bez ikakvog službenog zaključka od strane Tončija Vlašića i suca, a nakon opucanog četverca, skidaju kapice i pri rezultatu 8:8 zahvaljuju mu se riječima: ‘Fala Tonči, vidimo se u finalu’.

Tonči Vlašić, organizator turnira Divlje lige, donio je ishitrenu i pogrešnu odluku o diskvalifikaciji tima Kokota, a bez saziva Odbora te je na taj način oštetio tim Kokot i uskratio pravo na ishod utakmice. Tim Kokota ograđuje se od navijača koji su žestokim navijanjem iznervirali suca i organizatora, ali priznajmo da pamtimo puno gora navijanja i ispade tijekom utakmica Divlje lige koja nisu završila diskvalifikacijama.

Kokoti, kao mlada ekipa, podržali su dugogodišnju tradiciju Divlje lige, iako je neminovno da je sve manje zainteresiranih za njezino igranje. Ovakvim odnosom prema ekipi Kokoti, i neslijeđenjem vaterpolskih pravila, bit će ih još manje – stoji u priopćenju ekipe Kokota.

Pročitajte još

IVA OBERAN Judo mi je na prvom mjestu, a tata mi je velika podrška

Maria Prkut

TREĆE KOLO MULTISPORT LIGE Jakša Diklić i Ana Lučić pobjednici Akvatlona u Kuparima

Dulist

NA LISTI I SEDAM JUGAŠA Tucak okuplja vaterpoliste u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija