Županija

EDUKATIVNI SKUP Kako mreža Natura 2000 djeluje na razvoj poduzetništva?

Predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na trodnevnom stručno-edukativnom skupu i radnom susretu LAG-ova „Uloga ruralnog prostora u novom razdoblju EUROPA 2020 – izrada lokalne razvojne strategije LAG-ova 2014.-2020., s naglaskom na NATURA 2000 i zaštitu okoliša“, u organizaciji LAG-a Gorski kotar.

Predstavnik Javne ustanove Maroje Burić održao je predavanje o ekološkoj mreži NATURA 2000 u području Dubrovačko-neretvanske županije s naglaskom na područje Delte Neretve i moguće utjecaje ovog vida zaštite na razvoj poduzetništva.

Skupu su među ostalim prisustvovali i predstavnici LAG-ova iz raznih dijelova Hrvatske, predstavnici Javnih ustanova Primorsko-goranske i Brodsko-posavske županije, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva poljoprivrede.

Navedeni skup održan je u mjestu Fužine, međutim za trodnevnog boravka sudionici su imali priliku posjetiti i druge dijelove Gorskog kotara (Obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) ovog područja, Etnografsku zbirku u mjestu Lič, Dvorac Zrinski u Čabru te stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka u kaštelu Zrinskih, u Brodu na Kupi).

Pročitajte još

Butković potpisao ugovor za Donje Čelo, iako jutros o tome ništa nije znao

Dulist

DOBROSLAVIĆ UZ DAN ŽUPE DUBROVAČKE ‘Dosad ostvareni projekti jamac su uspješnosti općine’

Dulist

PLENKOVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE Zbog ‘korone’, rokovi za Pelješki most mogli bi biti pomaknuti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija