Županija

EDUKATIVNI SKUP Kako mreža Natura 2000 djeluje na razvoj poduzetništva?

Predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na trodnevnom stručno-edukativnom skupu i radnom susretu LAG-ova „Uloga ruralnog prostora u novom razdoblju EUROPA 2020 – izrada lokalne razvojne strategije LAG-ova 2014.-2020., s naglaskom na NATURA 2000 i zaštitu okoliša“, u organizaciji LAG-a Gorski kotar.

Predstavnik Javne ustanove Maroje Burić održao je predavanje o ekološkoj mreži NATURA 2000 u području Dubrovačko-neretvanske županije s naglaskom na područje Delte Neretve i moguće utjecaje ovog vida zaštite na razvoj poduzetništva.

Skupu su među ostalim prisustvovali i predstavnici LAG-ova iz raznih dijelova Hrvatske, predstavnici Javnih ustanova Primorsko-goranske i Brodsko-posavske županije, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva poljoprivrede.

Navedeni skup održan je u mjestu Fužine, međutim za trodnevnog boravka sudionici su imali priliku posjetiti i druge dijelove Gorskog kotara (Obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) ovog područja, Etnografsku zbirku u mjestu Lič, Dvorac Zrinski u Čabru te stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka u kaštelu Zrinskih, u Brodu na Kupi).

Pročitajte još

Župan izrazio sućut obiteljima stradalih pomoraca

Dulist

S VELIKIM ISKUSTVOM Anamarija Kusalo nova je direktorica TZ Župa dubrovačka

Dulist

NA PRIJEMU KOD ŽUPANA Ibrica Jusić: ‘Struka me nakon 55 godina karijere konačno čula’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija