Grad

EDUKATIVNI FILM RULET NA CESTI ‘Drago mi je što se okupilo ovoliko djece’

EDUKATIVNI FILM RULET NA CESTI ‘Drago mi je što se okupilo ovoliko djece’

U prepunom kinu Sloboda danas je održano prikazivanje edukativno-dokumentarnog filma ‘Rulet na cesti’ u organizaciji Udruge za sigurnost zajedno s kinematografima Dubrovnik i ‘Allianz’ osiguranje.

Prije početka samog prikazivanja filma okupljenima se obratio Denis Pavela, voditelj Udruge za sigurnost u prometu Dubrovačko-neretvanske županije. U svom je govoru naglasio kako mu je drago što je na ovakvom bitnom događaju prisutan veliki broj djece.

– Drago mi je što se okupilo ovoliko djece i što se više govori o sigurnosti u prometu. Jedino mi je žao što se nisu okupila određena lica iz grada i županije, ali su oni možda zaokupljeni večerašnjim koncertom Nine Badrić. Nina će opet svirati, a ljudi sve više i više ginu na cestama što je izrazito velik problem – rekao je Pavela.

U filmu su prikazane priče pojedinaca koji su sudjelovali u prometnim nesrećama i posljedice koje su ostavile trag u njihovom životu nakon tih nemilih događaja. Jedan od aktera u ovom dokumentarnom filmu rekao je kako je imao više od 40 nesreća, dok je drugi izjavio kako se prije ponašao ‘kao samoubojica’. U ovom se važnom filmskom djelu pojavljuje i bivši vozač Formule 1, Max Weber, koji je istaknuo kako bi svaki čovjek trebao biti pažljiv u prometu i isto kako je prije svake vožnje bitno promisliti nalazi li se u drugom vozilu možda neka obitelj.

Cilj prikazivanja filma je edukacija vozača i onih koji će to tek postati, kao i stvaranja osjećaja empatije prema stradalnicima u prometnim nesrećama, a samim time i veće odgovornosti pojedinca prema ostalim sudionicima u prometu.

Na kraju samog prikazivanja održano je kratko druženje i razgovor o dojmovima nakon filma.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist