Zanimljivosti

Edukacija djece o zaštiti i spašavanju

Edukacija djece o zaštiti i spašavanju

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gundulića upriličit će prigodnu edukaciju učenika i pokaznu vježbu hitnih službi u utorak 26. veljače u 10 sati.

Edukacija se održava povodom obilježavanja 1. ožujka –  Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, te nastavka provođenja Nacionalnog programa edukacije djece osnovnih škola.

Predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik održat će učenicima navedene škole, kao i ostalim gostima i uzvanicima, kratak prikaz sustava zaštite i spašavanja a žurne službe će praktično demonstrirati svoj rad na školskom igralištu.

Učenicima će biti podijeljene edukativne bojanke i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja.

U praktičnoj demonstraciji aktivnosti žurnih službi predstavit će se MUP PU Dubrovačko neretvanska, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ i JVP Dubrovački vatrogasci.

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Dubrovnik, sukladno dogovoru i svojim mogućnostima, uputiti će na prezentaciju manju skupinu pripadnika postrojbi civilne zaštite.
 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist