Zanimljivosti

Edukacija djece o zaštiti i spašavanju

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gundulića upriličit će prigodnu edukaciju učenika i pokaznu vježbu hitnih službi u utorak 26. veljače u 10 sati.

Edukacija se održava povodom obilježavanja 1. ožujka –  Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, te nastavka provođenja Nacionalnog programa edukacije djece osnovnih škola.

Predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik održat će učenicima navedene škole, kao i ostalim gostima i uzvanicima, kratak prikaz sustava zaštite i spašavanja a žurne službe će praktično demonstrirati svoj rad na školskom igralištu.

Učenicima će biti podijeljene edukativne bojanke i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja.

U praktičnoj demonstraciji aktivnosti žurnih službi predstavit će se MUP PU Dubrovačko neretvanska, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ i JVP Dubrovački vatrogasci.

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Dubrovnik, sukladno dogovoru i svojim mogućnostima, uputiti će na prezentaciju manju skupinu pripadnika postrojbi civilne zaštite.
 

Pročitajte još

FOLKLORNI VIKEND Slavonci i Konavljani ojačali prijateljstvo!

Dulist

VIDEO/IZ PERSPEKTIVE PILOTA KANADERA Zračne snage odigrale veliku ulogu u gašenju požara na Pelješcu

Dulist

BOGAT PROGRAM Kreće još jedan Festival soli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija