Zanimljivosti

Edukacija djece o zaštiti i spašavanju

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gundulića upriličit će prigodnu edukaciju učenika i pokaznu vježbu hitnih službi u utorak 26. veljače u 10 sati.

Edukacija se održava povodom obilježavanja 1. ožujka –  Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, te nastavka provođenja Nacionalnog programa edukacije djece osnovnih škola.

Predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik održat će učenicima navedene škole, kao i ostalim gostima i uzvanicima, kratak prikaz sustava zaštite i spašavanja a žurne službe će praktično demonstrirati svoj rad na školskom igralištu.

Učenicima će biti podijeljene edukativne bojanke i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja.

U praktičnoj demonstraciji aktivnosti žurnih službi predstavit će se MUP PU Dubrovačko neretvanska, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ i JVP Dubrovački vatrogasci.

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Dubrovnik, sukladno dogovoru i svojim mogućnostima, uputiti će na prezentaciju manju skupinu pripadnika postrojbi civilne zaštite.
 

Pročitajte još

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija