Natrag
25.4.2019 06:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ecclestone u središtu skandala

29.10.2013 @ 20:43 Mia Njavro Sport

Podijelite:

Bernie Ecclestone u Londonu je u utorak optužen za veliki korupcijski skandal iz 1995. godine kada je prodavao vlasnički udio u Formuli 1.

Naime, aktualni vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone tada je zajedno s Gerhardom Gribkowskim, bankarom BayernLB-a, namjerno snizio vrijednost Formule 1 kako bi u vlasništvo cjelokupne strukture mogao ući fond CVC Capital Partners, piše sportski.net.hr.

Zbog tog je čina jedan od tadašnjih partnera tvrtka Constantin Medien, koja je prodavala svoj udio, pretrpjela golemu štetu.

Cijeli slučaj godinama poslije ipak je isplivao na površinu, te je njemački sud osudio spomenutog Gerharda Gribkowskog na osam i pol godina zavora. Na red je po svemu sudeći došao i Ecclestone.

Iako prvi čovjek Formule 1 tvrdi da nema nikakve veze sa spornim radnjama, te da nije napravio ništa nečasno, sud u Ženevi pokrenuo je kriminalističku istragu. Tvrtka Constantin Medien traži odštetu u visini od 100 milijuna dolara.

Gribkowsky i Ecclestone su tim činom odlučili sami izabrati kome će prodati udio u Formuli 1 u zamjenu za zadržavanje Bernieovog položaja, te velike provizije koju je dobio bankar.

Sud u Londonu u utorak je pokrenuo građansku parnicu protiv 83-godišnjeg Ecclestonea.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana