Natrag
17.2.2019 21:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

EBRD odustala od financiranja HE Omble!

27.5.2013 @ 17:57 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Europska banka za obnovu i razvoj i HEP raskinuli su ugovor o financiranju za projekt HE Ombla!

Iz HEP-a je danas stiglo priopćenje koje prenosimo u integralnom obliku:

''Hrvatska elektroprivreda, vodeći se načelom predostrožnosti, a u skladu s preporukom Ministarstva zašite okoliša i prirode, spremna je na dodatno usklađivanje projektne dokumentacije za HE Ombla s aktualnim domaćim i europskim propisima o zaštiti prirode i zahvatima u ekološkoj mreži  s ciljem primjene najviših standarda zaštite okoliša. 
S obzirom na očekivano trajanje tog postupka, a radi izbjegavanja daljnjih troškova, HEP I EBRD usuglasili su se o raskidu ugovora o kreditu.
HEP i EBRD potvrđuju svoju spremnost za nastavak suradnje na nekim od budućih ulaganja."

Podsjetimo, protiv projekta HE Ombla zagovarali su stanovnici Rijeke dubrovačke, ali I brojni Dubrovčani, a najčešći prigovori bili su na Studiju utjecaja na okoliš koja, osim što je rađena 1999. godine, prema riječima protivnika projekta, nije napravljena u skladu s potrebama I normama za projekt ove veličine.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana