Aktualno

EBRD odustala od financiranja HE Omble!

Europska banka za obnovu i razvoj i HEP raskinuli su ugovor o financiranju za projekt HE Ombla!

Iz HEP-a je danas stiglo priopćenje koje prenosimo u integralnom obliku:

''Hrvatska elektroprivreda, vodeći se načelom predostrožnosti, a u skladu s preporukom Ministarstva zašite okoliša i prirode, spremna je na dodatno usklađivanje projektne dokumentacije za HE Ombla s aktualnim domaćim i europskim propisima o zaštiti prirode i zahvatima u ekološkoj mreži  s ciljem primjene najviših standarda zaštite okoliša. 
S obzirom na očekivano trajanje tog postupka, a radi izbjegavanja daljnjih troškova, HEP I EBRD usuglasili su se o raskidu ugovora o kreditu.
HEP i EBRD potvrđuju svoju spremnost za nastavak suradnje na nekim od budućih ulaganja."

Podsjetimo, protiv projekta HE Ombla zagovarali su stanovnici Rijeke dubrovačke, ali I brojni Dubrovčani, a najčešći prigovori bili su na Studiju utjecaja na okoliš koja, osim što je rađena 1999. godine, prema riječima protivnika projekta, nije napravljena u skladu s potrebama I normama za projekt ove veličine.

Pročitajte još

OD 1. LIPNJA BiH otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Dulist

DVA PUTA TJEDNO Austrian Airlines od 21. lipnja leti na liniji Beč – Dubrovnik

Dulist

Carnival Breeze napustio grušku luku, krenuo prema Barceloni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija