Aktualno

EARTO konferencija u Dubrovniku

Okvirni program za istraživanje i tehnološki razvoj Europske unije najveći je strateški R&D program u Europi, a ključnu ulogu u njegovoj provedbi imaju upravo istraživačko razvojne organizacije.

Do sada je Hrvatska samo iz Sedmog okvirnog programa (FP7) povukla skoro 60 milijuna eura. Ulaskom Hrvatske u EU otvaraju se nove mogućnosti sufinanciranja putem korištenja sredstava iz Strukturnih fondova i Kohezijskog fonda. Na raspolaganju će biti znatno veća sredstva te će se značajno povećati i raspon mogućih područja ulaganja. Uloga radnih skupina Udruženja europskih istraživačkih i razvojnih organizacija (EARTO)  je omogućiti manjim nacionalno istraživačko razvojnim zajednicama, kakva je Hrvatska, da se izbore za utjecaj u kreiranju europskih politika, direktiva, zakona i propisa te dogovaraju zajedničke akcije. Vodeći predstavnici EARTO-a ove godine okupit će se u Dubrovniku.

EARTO konferencija koja se pod naslovom: NEW HORIZONS FOR 2020 AND BEYOND – CROATIA AND SOUTH EAST EUROPE IN THE EUROPEAN UNION održava od 23. do 24. svibnja u hotelu Libertas Rixos u Dubrovniku okupit će preko 350 najuspješnijih europskih inovatora i gospodarstvenika. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a zajednički je organiziraju Institut Ruđer Bošković i Brodarski institut d.o.o.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist