Sport

‘EARTH, SEA & FIRE’ Jakša Diklić opet slavi u olimpijskom triatlonu

'EARTH, SEA & FIRE' Jakša Diklić opet slavi u olimpijskom triatlonu

Konavoski triatlonac Jakša Diklić i ove je godine pobjednik olimpijskog triatlona, koji se ove subote održao u Gružu u sklopu drugog međunarodnog multi-sport događaja ‘Dubrovnik Triatlon Earth, Sea & Fire’. Diklić je u ovoj kategoriji s vremenom 2:05:34 bio brži od Luke Čupića iz Crne Gore koji je u cilj ušao s vremenom 2:10:46, dok je treće mjesto zauzeo Riccardo Kuhar iz Hrvatske s vremenom 2:11:48. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ava Lee iz Velike Britanije s vremenom 2:23:33. Druga je Jelena Tomašević iz Crne Gore (2:23:53), dok je treća Hannah Grant iz Švicarske s vremenom 2:32:49.
Natjecanje se održalo i u distancama super sprint triatlon i sprint triatlon. U super sprintu najbrži su bili Jan Peterka iz Slovenije, dubrovački trkač Luka Rajčević i Aleksandar Filip iz Crne Gore. Haris Fazlić iz BiH prvi je bio u sprintu, dok je najbrža triatlonka u istoj disciplini bila Monika Peterka iz Slovenije.

Inače, super sprint se sastojao od 375 metara plivanja, 10 kilometara biciklom i 5 kilometara trčanja. Sprint je kategorija u kojoj se odradilo 750 metara plivanja, 20 kilometara biciklom i 5 kilometara trčanja. Najpopularnija kategorija, olimpijski triatlon sastojala se od 1500 metara plivanja, 40 kilometara biciklom i 10 kilometara trčanja.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist