Županija

E-DUTEKA Kako dobro upravljati organizacijama civilnog društva?

E-DUTEKA Kako dobro upravljati organizacijama civilnog društva?

U sklopu projekta E-DUTEKA – jačanje kapaciteta OCD-a Dubrovačko-neretvanske županije, kojeg provode udruge Dubrovačka naranča i Udruga Chrobatia, jučer su u galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održane radionice „Dobro upravljanje organizacijama civilnog društva“ i „Financijsko poslovanje u neprofitnom sektoru“.

Na radionicama je Ana Cvjetković, predsjednica udruge Dubrovačka naranča i voditeljica ureda DEŠE-Dubrovnik pojašnjavala kako provesti izmjene koje zahtjeva novi Zakon o udrugama: od prilagodbe statuta i ostalih dokumenata koje udruge moraju imati, do financijskog plana. No, iako je različite evidencije potrebno imati, obrasci u kojima bi se takvi podaci mogli čuvati često ne postoje ili nisu dostupni malim udrugama. Stoga je DEŠA, da bi olakšala poslovanje, kreirala vlastite obrasce koje je prilagodila poslovanju neprofitnih organizacija te ih je ovom prilikom prezentirala predstavnicima udruga iz Metkovića i okolice. Posebnu pažnju Cvjetković je posvetila greškama zbog kojih projekti udruga često padaju na natječajima, ili im pak, izvještaji već provedenih projekata bivaju odbijeni, zbog čega nekad udruge moraju vratiti novce, iako su projekte uredno provele.

Upraviteljica Zaklade Kajo Dadić, Rada Mužinić, ovom je prilikom prezentirala natječaje za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva u 2015. godini, u kojima Zaklada djeluje kao provedbeno tijelo. Pojasnila je tko se i pod kojim uvjetima može prijaviti na te natječaje.

Nakon Opuzena i Metkovića, radionica će se održati i u Dubrovniku, u ponedjeljak 30. ožujka, u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika – DURA, s početkom u 16 sati.

 

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist