Natrag
22.3.2019 11:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

DVOJEZIČNO IZDANJE Predstavljanje knjige Anabel Zanze ‘Pogled iznutra (Čitati s razumijevanjem)’

13.12.2018 @ 8:45 Dulist Kultura

Podijelite:

Dvojezično izdanje knjige na 144 stranice naslovljene ‘Pogled iznutra (Čitati s razumijevanjem) / View from Inside (Close Reading)’ dubrovačke slikarice i kiparice Anabel Zanze bit će predstavljeno večeras u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

Knjigu je oslikala  sama autorica koja je ovom knjigom, povezujući tekst i sliku, želi naglasila svoje široko umjetničko djelovanje.

Anabel Zanze je slikarica-grafičarka, rođena u Dubrovniku 1971. godine. Završila je zagrebačku ALU 1996. i neko se vrijeme bavila pedagoškim radom u dubrovačkoj osnovnoj školi. Od 2004. živi u Zagrebu. Članica je HDLU-a i HZSU-a. U posljednjih dvadesetak godina priredila je brojne samostalne i skupne izložbe od kojih neke i u najuglednijim hrvatskim muzejima i galerijama (MSU, Zagreb; UGD, Dubrovnik; MLU, Osijek; MG, Zagreb – Studio Josip Račić…) izazivajući pozornost istaknutih hrvatskih kritičara. Slikarstvo Anabel Zanze u svoju je knjigu Hrvatsko slikarstvo od 1945. do danas (2013.) uvrstila Sandra Križić Roban, a zastupljena je i u Likovnom leksikonu Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža” (2014.).

Knjigu će predstaviti Igor Zidić, renomirani hrvatski povjesničar umjetnosti, dr. sc. Katja Bakija, profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku, Marin Ivanović, ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik te sama autorica, Anabel Zanze.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana