Natrag
24.4.2018 12:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dvojac iz Metkovića ‘zamračio’ gotovo pola milijuna kuna, radnicima uskratili plaće

31.1.2017 @ 9:11 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković i Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine i neisplatu plaće, javljaju iz Policije.

Sumnjiči se da je, kao stvarno odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištm u Metkoviću, u dva navrata tijekom 2015. g. naplatom u gotovini protupravno prisvojio gotovo 119 tisuća kuna, za dio građevinskih radova koje su djelatnici navedenog trgovačkog društva obavili za 68-godišnjaka. Time je izbjegao i obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost. Također se sumnjiči da djelatnicima trgovačkog društva nije isplaćivao plaće, doprinose i naknade za bolovanje.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja i da je 34-godišnjakinja, kao direktorica spomenutog trgovačkog društva, propustila otvoriti stečajni postupak i na taj način počinila kazneno djelo povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz Zakona o trgovačkim društvima.
Opisanim kaznenim djelima pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu većem od 434 tisuće kuna. Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana