Aktualno

DVIJE NOVE NEKRETNINE Bojan Bogdanović kupio kuću na Stradunu!

Nakon što je prije četiri godine kupio svoju prvu nekretninu u povijesnoj jezgri, hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović uložio je u još dvije nekretnine na dubrovačkom području. Riječ je, kako saznajemo, o renoviranoj kamenoj kući smještenoj na sredini Straduna (poviše GaNt-a) veličine 270 kvadrata te kući u Lozici od stotinjak metara kvadratnih (dok se okućnica prostire na čak 265 kvadrata!). Obje nekretnine oglašene su na stranici Libertas inženjeringa, tvrtke koja se bavi posredovanjem u prometu većinom visokovrijednih nekretnina. Ekskluzivna nekretnina na najljepšoj ulici ‘krije’ svoju cijenu, dok se za kuću u Lozici može vidjeti podatak kako je koštala 2 milijuna eura (14.873.357 kuna). Također, kuća na Stradunu i ona u Lozici na stranici tvrtke su označene kao prodane. Informaciju da je upravo NBa zvijezda kupila ove dvije navedene nekretnine, potvrdio nam je i vlasnik tvrtke Libertas Inženjering Goran Pikunić. — Istina je – rekao je Pikunić, no više od toga nam nije mogao otkriti. Niti točnu cijenu luksuzne vile na Stradunu, jedino da je višemilijunska. Pitali smo ga i je li Bogdanović jedini sportaš, odnosno javna osoba, koja je zainteresirana za kupnju luksuznih nekretnina u Dubrovniku. ‘Nije, ima ih još. Ali opet, ne mogu vam ništa reći’, ističe Pikunić.

Četiri etaže luksuza
Nova ekskluzivna nekretnina na centralnoj lokaciji na Stradunu u vlasništvu Bogdanovića prostire se, dakle, na skoro 300 kvadrata i zaista izgleda impresivno. ‘Zadržala je brojne karakteristike gotičko-renesansnog te kasnije baroknog stila arhitekture, a koja u fokusu ima jednokrako stubište inkorporirano u prostor ulaznog predvorja u prizemlju i dvorane na katovima’, istaknuto je na stranici tvrtke za posredovanje nekretninama. Riječ je o obnovljenoj kući s visokim stropovima i detaljima u kamenu, drvu, jonskim kapitelima na stupovima i talijanskim freskama. Ima tri spavaće sobe, isto toliko kupaonica, veliki dnevni boravak povezan s blagovaonicom i kuhinjom, radnu sobu te pomoćne prostorije. Sve se to proteže na ukupno četiri etaže – prizemlje, prvi i drugi kat te potkrovlje. ‘Dizajnerski namještaj, umjetnine te suvremeni kućanski uređaji osiguravaju sve preduvjete za luksuzan život’, naglašeno je. A tu je i nezamjenjiv pogled na Stradun.

Mir i tišina Lozice
Bogdanović je uložio i u nekretninu izvan gradskih zidina, daleko od (skoro) cjelogodišnje vreve povijesne jezgre. Kako smo i istaknuli, kamena kuća u Lozici koju je kupio, veličine je sto kvadrata, no pažnju privlači okućnica od 265 kvadrata. Po fotografijama je vidljivo kako se ne radi o tako
luksuznoj nekretnini kao što je vila na Stradunu. Ali, kuća je u potpunom miru i tišini te ima privatnu plažu, osiguran parking za dva automobila, ali i vlastito pristanište za brod.

‘Babo’ voli Dubrovnik
Rođeni Mostarac dobiva lagano epitet ‘Malog iz grada’. ‘Babo’, kako ga inače zovu, ne skriva ljubav prema Dubrovniku još od djetinjstva kad ga je redovito posjećivao s roditeljima. Veći dio godišnjeg odmora Bogdanović provodi upravo u Dubrovniku, gdje trenira, odmara se i uživa u društvu djevojke. U medijima uvijek ističe da je Dubrovnik za njega najljepši grad u kojem pronalazi mir. Kako smo i napisali, 2015. je ispunio svoj san i kupio prvu nekretninu u samoj povijesnoj jezgri. Riječ je o kući na adresi Miha Pracata, a u kojoj je trenutno uređeno šest apartmana za iznajmljivanje. Podsjetit ćemo i kako su bivši vlasnici, obitelj Balić, kuću nudili i Županiji dubrovačko-neretvanskoj i Gradu Dubrovniku po pravu prvokupa. I Županija i Grad su odbili ponudu. U ponudi za prvokup tako je stajalo kako je riječ o nekretnini (stan i poslovni prostor) površine 104 metra četvornih, a koja ima svojstvo spomenika kulture.

Foto: DuList/Libertas inženjering

Pročitajte još

Ivica Šurković više nije izvršni direktor Atlantske plovidbe

Dulist

RAZGOVOR S VLADIMIROM BAKIĆEM ‘Koronavirus imat će puno veći utjecaj na gospodarstvo nego ekonomska kriza 2008.’

Iva Dedo

ZBOG IZVANREDNIH OKOLNOSTI MSC Cruises obustavio krstarenja do kraja svibnja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija