Natrag
23.2.2019 11:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Dvije fotografije i dva filma”

24.4.2012 @ 15:43 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Umjetnička organizacija ''Studio Let 777'' poziva na otvaranje izložbe ''Dvije fotografije i dva filma'' autora Borisa Cvjetanovića, večeras u 19.30 sati u izložbenom prostoru na adresi Andrije Hebranga 7.

Boris Cvjetanović rođen je u Zagrebu, diplomirao je na Pedagoškoj Akademiji u Zagrebu – odsjek likovne umjetnosti, a od 1976. do 1984. godine radio je kao kipar-restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu.

U tom je periodu započeo svoj fotografski rad, a od 1981. godine objavljivao je fotografije u studentskim tiskovinama (''Studentski list'', ''Polet''). Od 1984. godine naovamo profesionalno se bavi fotografijom, u statusu slobodnog samostalnog umjetnika.
Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. 2003. godine s Anom Opalić predstavljao je Hrvatsku na 50. bijenalu u Veneciji.

Objavljivao je fotografije u brojnim novinama i časopisima. Njegovi radovi uvršteni su u knjigu Echoes Contemporary Art at the Age of Endless Conclusions Francesca Bonamija (The Monacelli Press, New York, 1996.).
Cvjetanovićeve fotografije nalaze se u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Hrvatskog povijesnog muzeja, Galerije Dante -Marino Cettina (Umag), Galerije umjetnina u Splitu, u Tokyo Metropolitan Museum of Photography te u privatnim zbirkama. Živi i radi u Zagrebu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana