Kultura

“Dvije fotografije i dva filma”

"Dvije fotografije i dva filma"

Umjetnička organizacija ''Studio Let 777'' poziva na otvaranje izložbe ''Dvije fotografije i dva filma'' autora Borisa Cvjetanovića, večeras u 19.30 sati u izložbenom prostoru na adresi Andrije Hebranga 7.

Boris Cvjetanović rođen je u Zagrebu, diplomirao je na Pedagoškoj Akademiji u Zagrebu – odsjek likovne umjetnosti, a od 1976. do 1984. godine radio je kao kipar-restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu.

U tom je periodu započeo svoj fotografski rad, a od 1981. godine objavljivao je fotografije u studentskim tiskovinama (''Studentski list'', ''Polet''). Od 1984. godine naovamo profesionalno se bavi fotografijom, u statusu slobodnog samostalnog umjetnika.
Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. 2003. godine s Anom Opalić predstavljao je Hrvatsku na 50. bijenalu u Veneciji.

Objavljivao je fotografije u brojnim novinama i časopisima. Njegovi radovi uvršteni su u knjigu Echoes Contemporary Art at the Age of Endless Conclusions Francesca Bonamija (The Monacelli Press, New York, 1996.).
Cvjetanovićeve fotografije nalaze se u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Hrvatskog povijesnog muzeja, Galerije Dante -Marino Cettina (Umag), Galerije umjetnina u Splitu, u Tokyo Metropolitan Museum of Photography te u privatnim zbirkama. Živi i radi u Zagrebu.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist