Grad

DVD Zaton podržao zapovjednika Emilija Puljizevića

DVD Zaton

Na izjave zamjenika Željka Raguža,inače predsjednika Vatrogasne zajednice Dubrovnik reagirali su članovi UO DVD-a Zaton koji su podržali zapovjednika Emilija Puljizevića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Istina da je Statutom VZG Dubrovnika utvrđeno kako je jedna od ovlasti predsjednika Željka Raguža da zastupa i predstavlja Zajednicu no kada to uradi bez prethodnog dogovora s Predsjedništvom onda dovodi u pitanje legitimitet a i sadržaj , kao što se ovaj put dogodilo.

Sve članice VZG Dubrovnika imaju isti knjigovodstveni servis unutar JVP Dubrovački vatrogasci. Provjereno, jednom mjesečno g. Ragužu prosljeđuju se sve  informacije o financijskom poslovanju svih DVD-.a i JVP Dubrovački vatrogasci i nitko nikad nije imao pritužbe na transparentnost tih podataka.

DVD Zaton osim sredstava za redovan rad (dva uposlena vatrogasca) prema službenim podacima od 1.siječnja 2014. do 3.srpnja ove godine nije dobio ništa a na ostala Društva je raspoređeno 46,575 kuna.

U 2013 godini od tekućih donacija dobili smo 14.575 kuna od ukupno 353.030,68 kuna a napominjemo da je manje od nas dobilo samo jedno društvo dok su svi ostali DVD-i dobili više.

Čudno je da Raguž proziva našeg predsjednika, a na konkretan novinarski upit je odgovorio da je ustvari za raspodjelu novaca DVD-ovima odgovoran zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovnika Antun Grčić te o našem predsjedniku kaže: “Radi destrukciju među svim ostalim članovima, znači nikad nije došao kod mene da bi htio nekakav sastanak, znači to je odluka bila i prije ovoga pisma koje je on poslao”.

Mi smo ozbiljno Društvo i poštujemo tijela Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, svoje potrebe izražavamo dopisima i nismo imali potrebe dolaziti do predsjednika drugim načinima.

Da, odluku je donio Upravni odbor ovog Društva nešto prije, kada smo nakon pet mjeseci dobili zapisnike sa Skupštine i kada je Nadzorni odbor Zajednice ukazao na nepravilnosti s kojima se u potpunosti slažemo, no čekali smo da Predsjednik sazove Predsjedništvo.

Rad Emilija Puljizevića u Upravnom vijeću Vatrogasne zajednice grada Dubrovnika nije predmet DVD Zaton ali se iz zapisnika UV VZGD može iščitati da je on bio jedan od najaktivnijih članova a njegove su inicijative imale i podršku samog gradonačelnika Vlahušića koji je tada bio predsjednik Upravnog vijeća. Tvrdimo da Emilio Puljizević iznosi stavove Upravnog odbora DVD Zaton i u potpunosti podržavamo njegov rad- zaključuju.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist