Sport

Dva Šibenčanina predvode Jug u “Krešimirovu gradu”

Jug

Dva Šibenčanina, Jure Marelja i Antun Goreta, predvodit će momčad Juga na gostovanju u Šibeniku kod istoimenog domaćina u utakmici 12. kola TJVL u subotu, 18. siječnja.

U sastavu Juga neće biti Bušlje, Dobuda, Boškovića, Janovića i Vranješa, a zamijenit će ih mlade snage.
– Očekujem pobjedu Juga, ali ne mogu vam reći s koliko razlike. Šibenik je mlada momčad koja, uza sve to, ostane bez nekoliko igrača svake godine. Ostali su uglavnom igrači mojih godina, riječ je o ’95. i ’96. godištu, i sa svima sam uglavnom igrao i bez obzira na činjenicu da nećemo ići u punom sastavu, ne bismo trebali imati problema – kazao je Antun Goreta, mladić koji je još kao mlađi junior iz Šibenika prešao u Juga prije nekoliko godina. Zanimljivo, Goreta još uvijek ima pravo nastupa i za juniorsku momčad Juga.

Drugi Šibenčanin u redovima Juga je Jure Marelja. I baš zato što ima više godina od Gorete vrlo teško doživljava krizu šibenskog vaterpola koji je dao veliki broj vrhunskih vaterpolista, koji su uvijek srcem igrali za svoj klub, zbog čega je nekada Solaris, a danas Šibenik u Dubrovniku oduvijek bio iznimno cijenjen.
– To mi je bolna tema i o njoj ne volim razgovarati jer me pogađa osobno. Šibenik ima idealne uvjete. Bazen je fantastičan, čak je i rad s mlađim uzrastima vrlo dobar, ali postalo je nekakvo pravilo da se mladići nakon juniorskog staža ne zadržavaju u svom klubu. Grad nema kapacitet da nadoknadi nedostatak tih momaka koji odlaze u Zagreb ili Split. Nažalost, na ovakav način ne vidim svijetlu budućnost – teško je govorio Jure Marelja o klubu u kojem je ponikao, stoga nismo inzistirali na daljnjoj analizi, već smo ga zamolili da najavi utakmicu u subotu:

– Trener Đuho je rekao da u Šibenik putuju mlađi plus Šibenčani, to znači da me je uključio u momčad. U punom smo treningu, ali idemo odradit tu obavezu jer osim pobjede nad Branikom Šibenik nije imao uspjeha u ovoj sezoni. Nikoga ne podcjenjujem, ali ne bismo trebali imati problema – riječi su jugovog centra.

Vrijedi se prisjetiti kako je Veselin Đuho dio svoje trenerske karijere proveo u Šibeniku, ostavivši velikog traga u vaterpolu ‘Krešimirova grada’.

Utakmica počinje u 19,30 sati, sudit će Dragan Štampalija i Ante Bura, oba iz Šibenika, dok je delagat Edi Bajica, također iz Šibenika.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist