Grad

Dva projekta iz Dubrovnika odabrana za bespovratne potpore

Špica turisti

Temeljem Odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma te nakon objavljenog Javnog poziva za predlaganje projekata od 07. svibnja 2014. godine, Ministarstvo turizma donijelo je odluku o projektima javne turističke infrastrukture i očivanja resursne osnove kojima su dodjeljena sredstva iz Programa Fond za razvoj turizma u 2014. godini.

Sredstva „Fonda za razvoj turizma“ namijenjena su javnom sektoru, u funkciji zaštite resursne osnove i ulaganja u javnu turističku infrastrukturu, bilo kroz kapitalna ulaganja ili pripremnu dokumentaciju za financiranje projekata kroz EU fondove ili na neki drugi način.

„Ministarstvo turizma odabralo je 28 projekata kojima dodjeljujemo ukupno 13 milijuna i 90 tisuća kuna, čime će se ojačati atraktivnost pojedine destinacije, a samim time i konkurentnost cjelokupnog turizma. Sredstva iz programa dodjeljujemo kontinuirano tijekom čitave godine, a sve kako bi uplaćeni novac od koncesija bio konstantno usmjeren na jačanje kvalitete proizvoda i ponude domaćeg turizma“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Riječ je o izvanproračunskom prihodu Ministarstva turizma od uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište. Ovim sredstvima podržat će se primjerice projekti uređenja doline rijeke Kupe u turističke svrhe, žičara za Učku, izrada projektne dokumentacije za SRC „Bijeli vrh“ , izrada Strategije razvoja inovativnog turizma Grada Šibenika do 2020., pješačko-biciklistička staza duž rijeke Krke, uređenje istarskih plaža, izrada projektne dokumentacije za obnovu trase dubrovačkog renesansnog vodovoda u funkciji šetnice, izrada studije koncepta razvoja multifunkcionalnog kongresnog centra Dubrovnik..

Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa ‘Fond za razvoj turizma u 2014.’ otvoren je do 31. 10. 2014. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti elektroničkom poštom na adresi fondzaturizam@mint.hr. Za dodjelu bespovratnih sredstava Fonda prijaviti se mogu kao pravne osobe – jedinice lokalne i područne/regionalne samouprave, trgovačka društva u njihovom ili državnom vlasništvu, turističke zajednice, te javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist