Sport

Dva Jugaša na Europskom prvenstvu na Malti

Dva Jugaša na Europskom prvenstvu na Malti

U malteškom gradiću Gzira od 8. do 15. rujna održava se Europsko prvenstvo u vaterpolu za igrače do 17 godina, na kojem će u sastavu Hrvatske nastupiti i dva Jugaša – Loren Fatović i Nikola Pavličević.

Hrvatska je na LEN-ovom turniru, na kojem sudjeluje 16 reprezentacija, smještena u skupinu A sa Srbijom, Bjelorusijom i Rusijom. Upravo će protiv Srbije danas u 16.15 sati naši otvoriti turnir. Utakmica s Bjelorusima zakazana je za ponedjeljak u 10.15, a s Rusijom u utorak u 17.30 sati.
 
U skupini B igrat će mladi Španjolci, Francuzi, Turci i domaćini Maltežani, u skupini C nastupaju Grčka Rumunjska, Crna Gora i Ukrajina, a u skupini D Italija, Mađarska, Njemačka i Gruzija. Samo pobjednici skupina imaju osigurano mjesto među osam, dok će se još četiri sudionika četvrtfinala dobiti iz susreta drugoplasiranih i trećeplasiranih sastava.
 
Podsjetimo, upravo su Hrvati branitelji naslova europskih prvaka. Pred dvije godine u Rijeci su u finalu bili bolji od vršnjaka iz Italije s 8:7. Svi mečevi turnira na Malti igraju se na Nacionalnom plivačkom bazenu u Gziri.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr