DuList IN

Dva europska filmska remek djela u Kinematografima Dubrovnik

Dva europska filmska remek djela u Kinematografima Dubrovnik

Dva europska filmska remek djela možete pogledati od ovog tjedna u Kinematografima Dubrovnik. 

Film braće Jean-Pierrea i Luca Dardenne ‘Dva dana, jedna noć’ snažna je i emotivna priča o opstanku unutar današnjeg postkapitalističkog svijeta – priča običnih šljakera primoranih na borbu do posljednjeg daha – riječi su filmskih kritičara koje najbolje opisuju radnju filma proglašenog najboljim na Sydney Film Festivalu, nominiranog za Zlatnu palmu na Cannes Film Festivalu, a izvrsna Marion Cotillard nagrađena je europskim Oscarom za svoju dirljivu ulogu Sandre koja joj je donijela i nominaciju za Oscara 2015.

Film prati mladu ženu koja ima jedan vikend da uvjeri svoje radne kolege da se odreknu bonusa ne bi li ona zadržala svoj posao. Film možete pogledati od četvrtka u Slobodi i Visiji.

Film ‘Ida’ poljskog redatelja s britanskom adresom Pawela Pawlikovskog široj javnosti je poznat kao dobitnik ovogodišnjeg Oskara za najbolji strani film, no malo se zna da gotovo nema europske filmske nagrade koju film ‘Ida’ nije osvojio prošle godine. Priča govori o Anni redovničkoj pripravnici koja prije samog zaređenja saznaje da se zapravo zove Ida i da su joj roditelji bili Židovi te da su ubijeni u holokaustu. Jedina preživjela rodbina joj je teta, bivša komunistička tužiteljica odgovorna za brojne smrtne presude redovnicama i svećenicima. Film se može pogledati od subote u kinu Visia.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist