Aktualno

DUSTRICA Raguž predstavio karticu za mlade

DUSTRICA Raguž predstavio karticu za mlade

U prostorijama stranke DUSTRA danas je predstavljena kartica za mlade – DUSTRICA.

Kako sam predsjednik stranke Željko Raguž ističe, riječ je o jedinstvenoj kartici koja svim studentima i mladima do 30 godina omogućuje niz pogodnosti.

– Kartica za mlade omogućuje popuste u ugostiteljskim objektima, kafićima, restoranima, kozmetičkim i frizerskim salonima, fitness centrima, fotokopirnicama… Sve ono što bi studentima i mladima moglo koristiti. Korisnici kartice ne moraju biti članovi DUSTRA-e – istaknuo je Raguž i dodao kako je veliki broj objekata već pristao na sudjelovanje.

– Mogu reći kako se radi o krema objektima, vezano za studente. Opet, nije cilj dovesti restorane u kojima popust od 10 posto mladima svejedno ništa ne znači. Prvenstveno se radi o objektima koji se nalazi u blizini fakulteta gdje mladi zalaze tijekom cijelog dana. Svaka tvrtka ili obrt koji smatraju kako bi mogli doprinijeti radu same kartice, više su i nego dobrodošli. Cilj je da ne smiju davati popuste ispod 5 posto – rekao je i istaknuo kako je dosad četrdesetak objekata koji su odlučili sudjelovati u projektu.

– U narednih mjesec dana prikupljat ćemo i ostale ponude. Nakon mjesec dana sve će biti vidljivo na našoj službenoj stranici – kazao je Raguž i napominje:

– Mi kao stranka sudjelujemo samo kao posrednici između objekata i krajnjih potrošača. Zanimljivo je reći kako je cijena ove kartica iznosi deset kuna, jednokratno. Jednom kada ste je kupili, iznosi 10 kuna i vaš trošak tu prestaje. Nema mjesečnih nadoplata. Naši mladi volonter će upisivati koji budu posjedovali karticu. Očekujem ‘bum’ ove kartice kojom ćemo dobiti združene mlade ljude – poručuje Raguž.

Na pitanje hoće li u projekt, osim spomenutih objekata, biti uključene i kulturne institucije, Raguž je rekao kako svih poziva da se uključe u projekt i ‘da je svatko dobrodošao’.

– Mi ovime idemo na nešto što dosad nije bio slučaj. U kulturnim su institucijama i dosada mladi imali određene popuste u kinima i kazalištima. Ovdje se radi o uslugama koje mladi koriste svakog dana, prvenstveno ugostiteljskim objektima – rekao je Raguž.

Mladi ljudi bili su inicijatori ovog projekta. Tako su uz Raguža na konferenciji sudjelovale, Dora Batoš i Kim Simić Miljević, predstavnice studenata i mladih do 30 godina. Dora je istaknula kako ‘svaka lipa znači za studenta’ pa i makar popust od 5 posto. Kim je rekla kako je ‘prvobitna ideja bila da samo studenti imaju karticu’. Ali su predložili kako bi bilo dobro proširiti skupinu i na mlade do 30 godina koji nisu više studenti. S nestrpljenjem očekuju koji će se objekti uključiti u ovaj projekt.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist