Grad

DUSTRA ‘NE porezu na nekretnine!’

Dubrovačka stranka DUSTRA prosvjeduje protiv uvođenja na nekretnine.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Još jednom, nakon nebrojeno puta, smo se uvjerili kako sve loše stvari koje se događaju u poslovanju ili svakodnevnom životu dolaze od države. Stvarno smo napaćeni narod! Već smo banke, telekomunikacije i brojne druge uspješne firme, poput hotelskih poduzeća, prodali strancima, imamo jednu od najvećih stopa PDV-a u Europi, abnormalna davanja na sve i svašta, i taman kad smo pomislili da luđe ne može, opet se pobrinula maćeha država da nas vrati u realnost.

Naime, ako niste pratili medije u zadnje vrijeme, možda vas je mimoišla informacija da od 1.1.2018. kreće porez na nekretnine kojeg su nam vladajući pokušali podvaliti kao kukavičje jaje. Isprva se govorilo da će se tim porezom objediniti drugi troškovi koje sada plaćamo, no vrlo brzo se pokazala prava istina: porez na nekretnine je obmana kojom će nezasitni državni aparat pokušati izvući i zadnje novčiće od svojih građana. Od navedenog bismo datuma, prema zamisli države, našu djedovinu trebali predati u ruke birokraciji, dok će nam oni zauzvrat, velikodušni kakvi jesu, istu dati u najam i tamo ćemo moći boraviti dok redovito plaćamo prostor kojeg smo preplatili i otplatili vjerojatno 800x, a ako ne ispunimo naše ‘obveze’, država će nam zaplijeniti sve što posjedujemo. Dok jedna nacionalna stranka porez uvodi, a sve ostale daju blagoslov, onda DUSTRA-ina obveza postaje pomaganje prikupljanju potpisa protiv ovršnog zakona, a to je u ovom trenutku najmanje što možemo učiniti.

Od sutra, 21.4.2017., kreće skupljanje potpisa za kandidature na lokalnim izborima pa će na pultovima DUSTRA-e također biti i papiri protiv ovakvog ovršnog zakona. Mislimo da je krajnje vrijeme da zajedno pokažemo istinsku snagu naroda i vjerujemo da će se ove godine pisati ponovna definicija izraza ‘malog čovjeka’ koji će pokazati da nije pijun u rukama moćnika, nego borac i kreator bolje današnjice i sutrašnjice! Pridružite se DUSTRA-i u toj borbi!

Pročitajte još

Plaže u Zatonu, Suđurđu i na Kalamoti ‘skockane’ za kupače

Dulist

U Stupi i na Boninovu odana počast poginulim braniteljima

Dulist

HVALEVRIJEDNA SURADNJA Potpisan ugovor između DPDS-a i Zaklade Caboga Stiftung

Dulist