Aktualno

DUSAB Kako zaštititi prava oboljelih od svih oblika demencije?

DUSAB Kako zaštititi prava oboljelih od svih oblika demencije?

Dubrovačka udruga skrbnika, njegovatelja, bolesnika, i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) već četvrtu godinu radi na podizanju razine svijesti o posljedicama Alzheimerove bolesti i drugih vrsta demencija.

Demencija je rastući problem u medicinskom, socijalnom i ekonomskom sektoru te uvelike utječe na društvo u cjelini. Stoga DUSAB kao i svake godine organizira javnu tribinu na temu problema demencije te nudi teško dostupne informacije njegovateljima i njihovim oboljelima.

Tema ovogodišnje javne tribine koja se održava u subotu 21. travnja od 18 do 20 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. je ‘Zaštita prava oboljelih od svih oblika demencije’.

Posebna pozornost bit će usmjerena prema problemima nedostatka registra oboljelih, priznavanja statusa osoba s invaliditetom, diskriminacije glede socijalne i zdravstvene zaštite, nedostatka smještajnih kapaciteta za oboljele od demencije.

Gost tribine je pravnica iz Osijeka i predsjednica udruge Memoria Silvija Dološić.

Javna tribina je otvorena za sve zainteresirane i za sve koji žele iz prve ruke više saznati kako ostvariti svoja prava i prava svojih oboljelih.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist