Kultura

DUŠA OD KRUMPIRA U utorak nas čeka nesvakidašnja premijera

Zašto ovaj autor, zašto ovaj komad, zašto ova autorska ekipa? Sezona 2015./2016. ima već najavljenu roman dramu. Nakon uspješne premijere ‘Kazina’, stiže nam ‘Duša od krumpira’ Rade Jarka.

U dugo pisanoj povijesti u Dubrovniku roman je možda nekako zadnji počeo objavljivati i tu nema potrebe naglašavati neke naše pisce. Rade je ‘najnaglašeniji’, on je u svojoj kratkoj karijeri ostvario preko 20-ak naslova – kazao je među ostalim ravnatelj teatra Ante Vlahinić, ističući ‘magiju Rade Jarka’ koju su mnogi prepoznali.

Redatelj Ozren Prohić zahvalio se sjajnom timu, ansamblu, te svim suradnicima, kao i Kazalištu Marina Držića, kazavši kako je rad i snaga ove predstave iznimno kreativna, odsjećajući i na to kako je u KMD-u ponovo nakon 17 godina.

-Čitav roman napravljen je iz jedne vrste intertekstualnog čitanja, pa čak i intermedijalnog čitanja, generacijski sam to prepoznao preko Danila Kiša, Davidovića, Krleže, Buonarottija, Vojnovića do i jednog niza povijesnih i biografskih spisa (…). Čini mi se da je sve ono iz Jarkovog romana unutra, u predstavi, sve reference iz teksta su uključene. Ali kao što je sama ‘Duša od krumpira’ jedan esej o povijesti Dubrovnika, tako smo i mi napravili i jedan esej o tim istim temama u predstavi – istaknuo je Prohić.

Ansambl se ozvrnuo na zahtjevnost i intrigantnost ove predstave, kao i zadovoljstvo radom na ovoj predstavi, a svi su složni – žao im je što su probe pri kraju. Publika je pozvana 22. prosinca u teatar, s početkom u 20 sati, kako bi zajedno prisustvovali ‘magiji’ Duše od krumpira.

Autorski tim
Redatelj: Ozren Prohić
Scenski pokret: Zrinka Lukčec
Scenograf: Dubravka Lošić
Kostimograf: Petra Dančević
Autor glazbe: Paola Dražić Zekić
Dizajn svjetla: Zoran Mihanović
Video projekcije: Ivan Faktor
Inspicijent, šaptač: Ivana Ljepotica

Podjela uloga
Izmira Brautović
Nika Burđelez
Zdeslav Čotić
Nina Hladilo
Edi Jertec
Romano Nikolić
Frane Perišin
Hrvoje Sebastijan
Mirej Stanić
Glorija Šoletić
Branimir Vidić

Pročitajte još

‘IZA IGARA’ MARKA ERCEGOVIĆA Svaka fotografija je mali teatar

Dulist.hr

VELIKI INTERES PUBLIKE Dodatna izvedba ‘Balkanskog špijuna’ na 70. Igrama

Dulist

PRIPOVJEDAONICA JASNE HELD Mališani uživali u pričama dubrovačkog kraja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija