Natrag
23.2.2019 14:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUŠA OD KRUMPIRA U utorak nas čeka nesvakidašnja premijera

16.12.2015 @ 12:24 Dulist Kultura
4;4

Podijelite:

Zašto ovaj autor, zašto ovaj komad, zašto ova autorska ekipa? Sezona 2015./2016. ima već najavljenu roman dramu. Nakon uspješne premijere ‘Kazina’, stiže nam ‘Duša od krumpira’ Rade Jarka.

U dugo pisanoj povijesti u Dubrovniku roman je možda nekako zadnji počeo objavljivati i tu nema potrebe naglašavati neke naše pisce. Rade je ‘najnaglašeniji’, on je u svojoj kratkoj karijeri ostvario preko 20-ak naslova – kazao je među ostalim ravnatelj teatra Ante Vlahinić, ističući ‘magiju Rade Jarka’ koju su mnogi prepoznali.

Redatelj Ozren Prohić zahvalio se sjajnom timu, ansamblu, te svim suradnicima, kao i Kazalištu Marina Držića, kazavši kako je rad i snaga ove predstave iznimno kreativna, odsjećajući i na to kako je u KMD-u ponovo nakon 17 godina.

-Čitav roman napravljen je iz jedne vrste intertekstualnog čitanja, pa čak i intermedijalnog čitanja, generacijski sam to prepoznao preko Danila Kiša, Davidovića, Krleže, Buonarottija, Vojnovića do i jednog niza povijesnih i biografskih spisa (…). Čini mi se da je sve ono iz Jarkovog romana unutra, u predstavi, sve reference iz teksta su uključene. Ali kao što je sama ‘Duša od krumpira’ jedan esej o povijesti Dubrovnika, tako smo i mi napravili i jedan esej o tim istim temama u predstavi – istaknuo je Prohić.

Ansambl se ozvrnuo na zahtjevnost i intrigantnost ove predstave, kao i zadovoljstvo radom na ovoj predstavi, a svi su složni – žao im je što su probe pri kraju. Publika je pozvana 22. prosinca u teatar, s početkom u 20 sati, kako bi zajedno prisustvovali ‘magiji’ Duše od krumpira.

Autorski tim
Redatelj: Ozren Prohić
Scenski pokret: Zrinka Lukčec
Scenograf: Dubravka Lošić
Kostimograf: Petra Dančević
Autor glazbe: Paola Dražić Zekić
Dizajn svjetla: Zoran Mihanović
Video projekcije: Ivan Faktor
Inspicijent, šaptač: Ivana Ljepotica

Podjela uloga
Izmira Brautović
Nika Burđelez
Zdeslav Čotić
Nina Hladilo
Edi Jertec
Romano Nikolić
Frane Perišin
Hrvoje Sebastijan
Mirej Stanić
Glorija Šoletić
Branimir Vidić

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana