Županija

Đuro Goluža novi predsjednik županijskih građevinara

U Županijskoj komori Dubrovnik danas je održana izborna sjednica Strukovne grupe graditeljstva HGK – Županijske komore Dubrovnik.

Za predsjednika Strukovne grupe u slijedećem četverogodišnjem razdoblju izabran je Đuro Goluža, član uprave tvrtke CON -TEH d.o.o., a za zamjenike predsjednika Mato Butijer, predsjednik uprave tvrtke ALFAPLAN GRAĐENJE d.o.o. i Nikola Bakija, direktor tvrtke GRAĐEVINAR-QUÉLIN d.d.

Dosadašnji predsjednik Mato Butijer podnio je izvještaj o radu za prethodno mandatno razdoblje te zahvalio svima na suradnji. Na sjednici je prezentiran i on-line ‘Katalog hrvatskih proizvoda’ koji za cilj poticati i informirati naručitelje o postojanju kvalitetnih i cijenom konkurentnih domaćih proizvoda.

Kao veliki problem ponovno su istaknuli nedostatak radne snage u ovoj djelatnosti, a kao razlog navode se puno veće plaće koje isti radnik može zaraditi u vodećim zemljama EU. Građevinari su se dogovorili da se kod budućih velikih investicijskih projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji udruže i zajedno djeluju prema investitoru.

Pročitajte još

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI U Konavlima položeni vijenci i zapaljene svijeće

Dulist

UŽIVAJTE U LJETU Sutra nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

UZ DAN DRŽAVNOSTI Tko je sve bio na županovom tradicionalnom domjenku?

Dulist