Županija

Đuro Goluža novi predsjednik županijskih građevinara

Đuro Goluža novi predsjednik županijskih građevinara

U Županijskoj komori Dubrovnik danas je održana izborna sjednica Strukovne grupe graditeljstva HGK – Županijske komore Dubrovnik.

Za predsjednika Strukovne grupe u slijedećem četverogodišnjem razdoblju izabran je Đuro Goluža, član uprave tvrtke CON -TEH d.o.o., a za zamjenike predsjednika Mato Butijer, predsjednik uprave tvrtke ALFAPLAN GRAĐENJE d.o.o. i Nikola Bakija, direktor tvrtke GRAĐEVINAR-QUÉLIN d.d.

Dosadašnji predsjednik Mato Butijer podnio je izvještaj o radu za prethodno mandatno razdoblje te zahvalio svima na suradnji. Na sjednici je prezentiran i on-line ‘Katalog hrvatskih proizvoda’ koji za cilj poticati i informirati naručitelje o postojanju kvalitetnih i cijenom konkurentnih domaćih proizvoda.

Kao veliki problem ponovno su istaknuli nedostatak radne snage u ovoj djelatnosti, a kao razlog navode se puno veće plaće koje isti radnik može zaraditi u vodećim zemljama EU. Građevinari su se dogovorili da se kod budućih velikih investicijskih projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji udruže i zajedno djeluju prema investitoru.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist