Natrag
21.6.2018 14:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

DURA poslužila samo za uhljebljenje?

27.6.2012 @ 18:30 Andrea Falkoni Račić Politika
2;2

Podijelite:

Nijedan projekt Dubrovačka razvojna agencija DURA na čelu s Verom Djokaj nije napravila ni prijavila. Sve se svelo na četiri zida bivše zgrade SDK. Uhljebili ste četvero ljudi, ali projekata nema – govorila je vijećnica Dubravka Šuica pitajući gradonačelnika čemu i kome služi Dura.

Tim više što nam se dogodine putem fondova EU otvara mogućnost povlačenja čak 800 milijuna eura sredstava za pripremljene projekte s građevinskim dozvolama.

– Koliko ste pripremili projekata kojima ćete dovesti novac iz EU fondova u naš grad. Ova agencija ne izvršava svoju osnovnu funkciju, 50 posto proračuna troši za plaće tri djelatnika i direktorice, a ostalo ide na materijalne troškove – govorila je dalje Šuica.

A gradonačelnik je odgovorio kako zadatak Agencije nije dobivanje građevinskih dozvole niti izrada samostalnog projekta, grad za to ima svoje upravne odjele, a Agencija će njihove projekte preoblikovati, pripremiti, prijaviti…
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana