Aktualno

DUNEA u vinarskom projektu od 1,8 milijuna kuna

DUNEA u vinarskom projektu od 1,8 milijuna kuna

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić na radnom su sastanku razgovarali o 1,8 milijuna kuna vrijednom projektu „Wine Tourism Network“ koji se financira iz fondova Europske unije.

Riječ je o projektu iz programa Instrumenta predpristupne pomoći (IPA) Hrvatska-Crna Gora 2007.-2013., koji uključuje aktivnosti poboljšanja turističke ponude i stvaranja prekogranične mreže vinskog turizma te razvijanja vinskog festivala.
 
Kod poboljšanja turističke ponude planirane su tematska vinska staza, vinski muzej, dizajn i izrada publikacija vinskog turizma (katalog vinara, vinskih staza, vinogorja), programi obuke za vinare i ugostitelje i tečajevi kušača vina.
 
Partneri u projektu, koji će trajati dvije godine, su Županija, DUNEA i Udruga vinara DNŽ, a s crnogorske strane Turistička zajednica Cetinje i Udruga vinara Crne Gore.
 
Tom prilikom je župan naglasio kako je riječ o još jednom projektu koji za cilj ima unaprjeđenje vinarstva i vinogradarstva na području DNŽ, pa je tako podsjetio na izradu Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva DNŽ te osnivanje krovne udruge vinara.
 
Na sastanku su bili i pročelnici za turizam, more i poduzetništvo te ruralni razvoj i poljoprivredu Maro Kristić i Ivica Prović, predsjednik Udruge vinara DNŽ Pavo Miličić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore –Županijske komore DNŽ Terezina Orlić te djelatnica DUNEA-e Helena Kangjera.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist