Sport

DUMOTION Dubrovniku i Montereyu nagrada Sister Cities

DUMOTION Dubrovniku i Montereyu nagrada Sister Cities

Gradovi Dubrovnik i Monterey dobitnici su prve nagrade međunarodne organizacije ‘Sister Cities International’ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion.

Nagrada u kategoriji ‘Inovacije: Gospodarski razvoj’ za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika je na svečanosti proglašenja u Washingtonu u subotu, 16. srpnja uručena pročelniku Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Mihu Katičiću i glavnom tajniku Dubrovačkog saveza sportova, ujedno i direktoru Du Motiona Alenu Boškoviću. U ime Grada Montereya nagradu je primila Laurie Huelga.

-Dubrovački polumaraton – DuMotion ostvaro je nekoliko ciljeva: diversifikaciju turističke ponude, poboljšanje gospodarske osnove Grada i njegovih stanovnika, stvaranje ozračja prijateljstva među ljudima iz cijelog svijeta te uključivanje lokalne zajednice, posebno mladih i volontera – stoji u objašnjenju nagrade.

Neproftina organizacija Sister Cities International zapravo je mreža gradova prijatelja (‘sister cities’) iz cijelog svijeta koja ove godine obilježava šest desetljeća postojanja. Naime, mrežu je 1956. godine osnovao slavni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Dwight D. Eisenhower s ciljem jačanja suradnje između gradova u SAD-u, ali i drugim državama kroz formiranje partnerstva. Više od 2000 gradova u 140 država svijeta danas surađuje na ovaj način.

Pored sudjelovanja u svečanoj ceremoniji proglašenja nagrađenih, predstavnici Grada Dubrovnika i kalifornijskog grada prijatelja sudjelovali su i na svečanom prijemu u kineskom veleposlanstvu u Washingtonu, kojeg su zajednički organizirali gradonačelnica Washingtona Muriel Bowser i kineski veleposlanik u SAD-u Cui Tiankai.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist