Aktualno

DUMAM-E POKRENULE PETICIJU Vratite nam autobusne linije!

DUMAM-E POKRENULE PETICIJU Vratite nam autobusne linije!

DUMAM-e Mame iz Dubrovnika i okolice pokrenule su peticiju kojom traže normalizaciju voznog reda te povratak linija koje su ukinute tijekom pandemije te nisu vraćene. Njihovu peticiju prenosimo u cijelosti.

-Nedavno su na sjednici Gradskog vijeća, oni koji bi trebali biti tu za osiguravanje našeg boljitka i unapređivanje kvalitete života, obavijestili javnost da su ukinute linije gradskog javnog prijevoza. I to linije br. 5, 2, 2A i 3A. Linija broj 7 vozi pola dana. Uz lijepi komentar da se naučimo presjedati.

Također djeca muku muče s vangradskim linijama koje su prorijeđene i nemaju čime ići u školu ili iz škole. I djeca iz Dubrovačkog primorja, ali i djeca iz Konavala i Župe. Jednostavno objašnjenje je da se ne isplate. Zaboravili su ti isti da se nama ne isplati imati gradsku upravu sa 300 zaposlenih pa im opet svaki mjesec davamo plaće i plaćamo nerad i čekanje na papire, dozvole i slične stvari koje su u opisu njihovog radnog mjesta. Djeca koja idu iz Lapada u školu na Pločama i Viktoriji, neka šetaju po kiši i buri, ne’š ti. Što će im bit?

Penzioneri s Vojnovića nek idu na placu u Gruž pješke. Taman da one štapove za hodanje malo izližu po asfaltu. Doći s Viktorije do Babinog kuka pa zašto ne bi čekali malo na Pilama i divili se ljepoti Grada u kojem živimo?

Roditelji neka djecu voze kilometrima u školu i iz škole pa mogu uzeti slobodno sa posla za to, što da ne. Linija 7 i 5, koje voze na Medarevo i prema tri srednje škole. Linija 2 i 2A, koju uglavnom penzioneri koriste. Djeca neka trče i prelaze magistralu za uhvatiti autobus broj 3 jer što će im 3A da ne pretrčavaju magistralu? Brži su od auta. Što se može dogoditi, osim neko dijete pognuti. Ajde, ima i gorih stvari, jel da???

Ljudi koji se koriste tim linijama, redom su korisnici Libertasovog mjesečnog pokaza pa se ne isplati. Nema profita. Javni gradski prijevoz bi isto tako trebao biti u svojstvu servisa građana. Zbog toga se i zove Javni, a nije privatni. Kad počnu gradski čelnici štediti na svojim plaćama i svom komodu, onda se može početi štediti na servisima za građane i njihovom komodu. Dotad apeliramo na zdrav razum i zahtijevamo da se spomenute linije vrate u vozni red javnog gradskog prijevoznika Libertas – stoji u peticiji koju potpisuju građani Grada Dubrovnika, Konavala, Župe i Dubrovačkog primorja te DUMAM-e Mame iz Dubrovnika i okolice.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo