DuList IN

#DuListovđardin CVIJET BY KIKE Uz čemin, vaš vrt će postati mirisna oaza

#DuListovđardin CVIJET BY KIKE Uz čemin, vaš vrt će postati mirisna oaza

Jasmin, po dubrovački čemin za Kristinu Skvrce iz Cvijet by Kike je uvijek prvi izbor kada je pitaju što posaditi u vrtovima našeg podneblja. Iako postoji veliki izbor vrsta, najzastupljeniji je običan francuski jasmin, Jasminum officinale i španjolski kraljevski jasmin, Jasminum grandiflorum.

Sigurno ste primijetili te prekrasne cvjetne vodopade šetajući Lapadom ili Svetim Jakovom, a neodoljiv miris koji vas je zapuhnuo u tom trenutku nije vas ostavio ravnodušnim sasvim sigurno. Nježne krema bijele latice jasmina otvaraju se sa zalaskom sunca, a zatvaraju s prvim jutarnjim zrakama, pa su ga od davnina nazivali i kraljicom noći.

SAVJETI ZA UZGOJ ČEMINA

NAJVIŠE MU ODGOVARAJU BLAGO KISELA I NEUTRALNA ZEMLJIŠTA. BILJKA SE TREBA OREZIVATI TIJEKOM ZIME, KAKO BI U KASNO PROLJEĆE ILI RANU JESEN BOGATIJE CVALA. OVA BILJKA VIŠE VOLI BITI NA SUNCU, NO MOŽE RASTI I U SJENOVITOM PODRUČJU

Ta ne previše zahtjevna biljka savršen je izbor za prekrivanje nesavršenih zidova i pregrada od neželjenih pogleda. Raste brzo, otporan na bolesti, te uz redovito zalijevanje, prihranu i zimsku rezidbu napreduje bez velikog truda.Voli osunčana i polu sjenovita mjesta u vrtu.

#DuListovđardin CVIJET BY KIKE Uz čemin, vaš vrt će postati mirisna oaza

Iako poznat kao vrtna biljka, jasmin je moguće uzgojiti i na balkonu i taraci. Potrebno ga je posaditi u dovoljno velike posude, redovito prihranjivati i svako dvije do tri godine promijeniti zemlju. Trud će vam se vrlo brzo isplatiti, a vaši đardini će postati oaze prekrasnih bijelih cvjetova.

CvijetByKike

FB: CvijetbyKike

@cvijetbykike

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist