DuList IN

DULIST VAS VODI Vlada Divljan & Ljetno Kino i Zemlja Gruva u subotu na Orsuli

Zemlja gruva

Nakon što je kiša pokvarila prošli vikend prekinuvši koncert Stray Dogga, odnosno prebacivši Lost In A Moment party u Revelin, ekipa iz Parka Orsula se nada boljem vremenu uz novi koncertni program. Tako u subotu, 2. kolovoza, na Orsulu dolazi legendarni Vlada Divljan s Ljetnim kinom, a uz njih će nastupiti i grupa Zemlja gruva.

Ulaz na ovaj koncert je 70 kuna za članove udruge Ambient Croatia, odnosno 90 kuna za sve ostale posjetitelje. Koncert će početi u 21:30, a sljedećih dana ćemo objaviti i točnu satnicu nastupa. No, mi vas vodimo – DuList vam dijeli 2 x jednu ulaznicu za dupli koncert! javite se na info@dulist.hr iostavite ime, prezime i kontakt!

Info o izvođačima:
Vlada Divljan i Ljetno Kino
Legendarni Vlada Divljan je s Ljetnim Kinom prošle godine trebao nastupiti na Orsuli. Međutim, zbog tehničkih problema taj je koncert tada otkazan, a mi smo ispunili obećanje i organizirali ga prvom sljedećom prilikom.
Vlada Divljan je sigurno jedan od najznačajnijih glazbenih autora u bivšoj Jugoslaviji. Frontmen legendarnih VIS Idola, Divljan je početkom osamdesetih napisao mnoštvo pjesama koje su i danas, 30 godina kasnije, istinski hitovi. Idoli su bili jedan od predvodnika novog vala, a uz sudjelovanje na kultnoj kompilaciji “Paket aranžman”, objavili su mini album “VIS Idoli”, te albume “Odbrana i poslednji dani”, “Čokolada” i “Šest dana jula”. U svojem relativno kratkom postojanju, Idoli su ponudili mnoštvo nezaboravnih hitova. Dovoljno je samo kratko prisjetiti se sljedećih naslova: “Maljčiki”, “Čokolada”, “Malena”, “Devojko mala”, “Kenozoik”, “Bambina”, “Zašto su danas devojke ljute”, a sigurno je da njihovi fanovi imaju neke druge omiljene pjesme.
Raspadom Idola, Vlada Divljan je radio na mnogim glazbenim projektima, a bez obzira na sve uspjehe koje je tijekom godina ostvarivao, može se reći kako se tek sa suradnjom s Ljetnim kinom, Divljan vratio zvuku koji ga je proslavio s Idolima.
Ljetno kino je prije nekoliko godina osnovao Max Juričić, gitarist koji je svirao u prvoj postavi Azre, a kasnije u grupama Film, Vještice, Le Cinema, Šo! Mazgoon, Gego Picigin Bend i mnogim drugima. Divljan i Jurčić su krajem osamdesetih kratko surađivali u bendu Le Cinema, a prije dvije godine su stvorili zajednički projekt, objavili EP “Četiri godišnja doba“ te odradili mnoštvo uspješnih koncerata u Hrvatskoj i regiji. Ovaj koncert će biti prilika da poznate pjesme Idola dubrovačka publika čuje u izvedbi uživo nakon 30-ak godina.
Zemlja gruva
Uz Vladu Divljana i Ljetno Kino na Orsuli će nastupiti i beogradska grupa Zemlja Gruva koja obećava odličnu zabavu uz njihov pop zvuk. Osnovani 2007., od početka svojeg rada promoviraju parolu ‘Strogo đuskanje do posljednje kapi znoja!’. Nakon albuma „WTF iz Gruvlend?“ grupa se okreće radu na projektu „Dino u Zemlji Gruva“ kojim odaju priznanje Dinu Dvorniku.
Zemlja Gruva nezaobilazna je postaja za sve koji se žele upoznati s modernim, plesnim zvukom koji dolazi iz regije, a njihovi mnogobrojni hitovi („Nisam znala da sam ovo htela“, „Najljepše želje“, „Danas nije juče“, „Himna“, „U opasnosti“…) brzo ulaze u uho i predstavljaju pravu pozivnicu za uživanje u njihovom zvuku koji spaja elektroniku, funk, reggae, disco, soul, odnosno jednom riječju – pop.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist