Grad

Dujmović vs. Franković: Tko je ukrao dokumente, a tko držao vreću?!

Dujmović vs. Franković: Tko je ukrao dokumente, a tko držao vreću?!

Predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, ujedno i kandidat za gradonačelnika HNS-a Valentin Dujmović podnio je u utorak kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja koji su HDZ-ovom kandidatu Matu Frankoviću dostavili ugovor koji ta tvrtka ima s jednim lokalnim medijem, a koji je taj dokument objavio na web stranicama dubrovačke Hrvatske demokratske zajednice.
Nakon što je na jednom lokalnom portalu objavljen članak koji u negativnom svjetlu prikazuje Frankovića, kandidat HDZ-a je putem službenih stranica stranke napis demantirao priloživši spomenuti ugovor uz obrazloženje kako je riječ o mjesečnoj isplati od 24 tisuće kuna u čemu je Franković pronašao i razlog takvog negativnog pisanja spram njemu.
Dujmović je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare rekao kako je riječ o godišnjem ugovoru sa tim medijem, a istaknuo kako on ne zna tko je počinio kazneno djelo ”narušavanja nepovredivosti poslovnog prostora”, no kako Franković očigledno zna.
U kaznenoj prijavi se tako navodi kako je saborski zastupnik Mato Franković objavio fotografiju računa Dubrovačke medijske grupe j.d.o.o. zaprimljen u Vodovodu 7. veljače, a kako nema pravo uvida u poslovne knjige Vodovoda ”nameće se zaključak kako je postupao suprotno pozitivnim propisima, odnosno kako je narušio nepovredivost poslovnih prostorija samostalno ili uz supočinitelja/sudionika”.
– Interes za počinjenjem takvog kaznenog djela razvidan je iz samog teksta demantija u kojem se iznose neistiniti i netočni navodi o mjesečnom računu iako se radi o godišnjem računu po sklopljenom Ugovoru o marketinškoj suradnji, kao i insinuacije da ovo Društvo plaća ”Portal oko” radi diskreditacije Mata Frankovića –  stoji u kaznenoj prijavi.
Dujmović je novinarima poručio i kako će ovih dana promijeniti sve brave u Vodovodu, a istaknuo je kako još nema dokaza, no kako raspolaže neprovjerenim informacijama da su još neki dokumenti, odnosno ugovori Vodovoda otuđeni.
Odgovovarajući na novinarski upit istaknuo je kako pristup ovim ugovorima ima 5-6 ljudi, no kako ne može reći je li riječ o ‘poslu iznutra’. To, je ustvrdio je on, na DORH-u da utvrdi.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist