Grad

Dujmović: Projekt Aglomeracija Dubrovnik je dobio zeleno svjetlo

U četvrtak smo dobili odobrenje od Ministarstva regionalnog razvoja za unos aplikacijskog paketa u sustav e-fondovi što znači da je projekt Aglomeracija Dubrovnik odobren. Još čekamo formalno odobrenje EK obzirom da se radi o projektu vrijednosti preko 50 milijuna eura. Ovdje se radi o 117 milijuna eura. Mogu reći da je danas uistinu veliki dan za Dubrovnik. Kad govorimo o komunalnoj infrastrukturi napokon smo uspjeli rješiti svu potrebnu dokumentaciju, dobiti sva odobrenja i dozvole da nam se on i odobri – poručio je u petak zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda – Valentin Dujmović.

Aglomeracija Dubrovnik će, kako je već DuList pisao, obuhvatiti rekonstrukciju postojećih sustava opskrbe pitkom vodom i odvodnje otpadnih voda te izgradnju novih dijelova, a što će rezultirati pokrivenošću od 98 posto za opskrbu pitkom vodom i 92 posto za javnu odvodnju. Ovaj iznimno obiman projekt financirat će se velikom većinom novcem iz Europskih fondova, točnije kroz program Konkurentnost i kohezija. Projekt obuhvaća projektiranje, izgradnju i probni rad pročistača pitke vode Ombla, postrojenja za obradu mulja i Upov-a Lapad, nove cjevovode i rekonstrukciju dotrajalih dijelova sustava vodoopskrbe na području Grada Dubrovnika te općina Dubrovačko primorje i Župa dubrovačka, priključenje novih korisnika, nabavu opreme za praćenje i redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje.

Pročitajte još

UTIHNUO IZA 9 SATI Stanovnici povijesne jezgre nisu oka sklopili zbog prodornog alarma koji je zavijao satima

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ORIGINALNA PROMOCIJA Video razglednica iz Dubrovnika s temom Igre prijestolja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija