Sport

Đuho: Nikad od nikoga nismo imali kompleks

Đuho: Nikad od nikoga nismo imali kompleks

Pred nastavak sezone u Europskoj ligi vaterpolskih prvaka i Triglav Jadranskoj vaterpolskoj ligi vodstvo Vaterpolskog kluba Jug Croatia Osiguranje održalo je konferenciju za tisak.

Predsjednik VK Jug CO Ivan Pavličević uvodno je istaknuo kako nakon subotnje očekivane pobjede protiv Primorca iz Kotora u nastavku sezone predstoji završetak započetog.

– Čeka nas zahtjevno proljeće i osobno očekujem da će u ovom razdoblju naša igračka kvaliteta doći do izražaja. Mi s Montpellierom ne bismo smjeli imati problema i tu utakmicu bismo trebali iskoristiti za bolje uigravanje momčadi – izjavio je Pavličević te najavio kako Jugašima nakon reprezentativne stanke slijede dvije bitne domaće utakmice, 27. veljače protiv Crvene Zvezde u Euroligi i 2. ožujka protiv Primorja u Jadranskoj ligi.

Trener Veselin Đuho posebno ističe odličnu igru momčadi u obrani, a to potkrepljuje podatkom kako je u posljednje tri utakmice primljeno tek osam golova.

– Mislim da smo obranu podigli na visoku razinu i nikad se zapravo nismo ni bojali obrane. Zapravo imamo problem s napadom, posebno u situacijama kad nam protivničke momčadi zatvore sidruna Nikšu Dobuda. Zato radimo na tome da nam u goste dođe mađarski Vasas s kojima bismo od 4. do 7. veljače održali zajedničke pripreme i u tri dana odigrali sedam utakmica – istaknuo je Đuho.

– Želimo završne utakmice u svim natjecanjima dočekati u vrhunskoj formi. Želimo ubrzati napad, napraviti ga tečnijim, želimo brži kontranapad i bolji šut s vanjskih pozicija – dodao je Đuho, kazavši uz to kako će se crta pod učinjeno podvući nakon domaćeg ogleda s Primorjem.

Upitan za psihičko stanje u momčadi i mogući kompleks utakmica s Primorjem (u ovoj sezoni Riječani vode 0:3, op.a.), Đuho je rekao kako Jug nikad nije imao kompleks nikoga, a o pobjedniku Kupa u Zagrebu „odlučivale su tek nijanse“.

– Pripremit ćemo momčad psihički kako bi dali sve od sebe – istaknuo je Đuho.

Raspored će malo poremetiti odlazak četvorice Jugaša (Dobud, Bušlje, Marković i Bijač), ali Đuho je siguran da će oni i na pripremama održati formu. Nakon pripremnih mečeva s Mađarima, slijedi nešto lakši raspored (Jadran Split, Mornar Brodospas, Šibenik i gostovanje kod HAVK Mladosti u Zagrebu 20. veljače), pa bi do utakmice u gružu sa Crvenom Zvezdom 27. veljače momčad trebala pogoditi vrhunsku formu.
Sportski direktor Ognjen Kržić najavio je okršaj u Euroligi s francuskim prvakom Montpellierom.

– Montpellier je svakako puno bolja momčad nego što to rezultat 2:14 iz prve utakmice u Montpellieru govori. Jako dobro su posloženi i, kao i svaka momčad koja dolazi u Gruž, motiv im je na najvišoj razini. U siječnju i veljači obavit ćemo sve potrebne pripreme za završnicu, posebno za utakmicu kod kuće s Primorjem. Sve radimo kako bismo ispravili dojam sa finala Kupa u Zagrebu. S obzirom na imena u našem sastavu, sve to može puno bolje – kazao je Kržić.

Jugov mladi vratar Maro Bijač istaknuo je kako je upravo on najsretniji zbog dobre igre momčadi u obrani.
– Mi dajemo sve od sebe na treninzima. Nadam se da ćemo protiv Montpelliera u srijedu bolje otvoriti utakmicu nego u prvoj utakmici – kratak je bio Bijač.

Utakmica s Montpellierom igra se u Gružu u srijedu, 9. siječnja u 18 sati uz izravan prijenos na HRT 2. Ulaznice za utakmicu po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti i za jednu kunu korištenjem OTP-ovog PayPassa.
 
 

PH za mlađe juniore u Gružu
 
Od 31. siječnja do 3. veljače u Gružu se održava završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore. Riječ je o generaciji 1997. godine i mlađi, dolaze sve najjače hrvatske momčadi i bit će zanimljivo kako Jugaši stoje u toj bitnoj starosnoj kategoriji – najavio je glasnogovornik kluba Rikard Kužnin.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist